avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela totala

as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la politie,el avand un termen pt a plati.Nu se intereseaza de copil deloc. As vrea sa am tutela totala a copilului.
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 09:43, 28 Decembrie 2009
Trebuie sa faceti o cerere catre instanta prin care sa solicitati incredintarea, custodia copilului . Totusi, chiar si obtinand custodia copilui , tatalui ii raman anumite drepturi , cum ar fi acela de vizita si de petrecere a timpului cu minorul, program pe care il va stabili instanta.
nu are nici un rost sa te agiti fiindca poate el nu are un loc de munca si daca avea putea sa ii plateasca si poate cu vizita la copil poate tu nu il lasi sa isi vada copilul. ia-i dat voie sa isi viziteze copilul si sa iasa macar cateva ore doar el si cu copilul ia-i dat voie
Din ceea ce mentionati aici am inteles ca copilul v-a fost incredintat dvs prin hotarare judecatoreasca , tatal fiind obligat la plata pensiei de intretinere si avand si drept de vizitare. Tatal insa nu a achitat pensia de intretinere stabilita si acum doriti sa nu mai aiba drept de vizita. Asa este?
Daca am presupus bine.....nu prea aveti cum sa-i interziceti tatalui sa aiba legaturi personale cu minorul (program de vizita) si acesta sa fie decazut din drepturile parintesti, insa aveti posibilitatea sa depuneti o plangere penala privind savarsirea ca catre tata a infractiunii de abandon de familie (art 305 cod penal).
Trebuie scris este considerata infractiune de abandon de familie neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere stabilita de instanta , iar reaua credinta trebuie dovedita .

Daca tatal nu are venituri fiscale , nu este de rea credinta pana cand nu este dovedit contrariul .
Daca tatal este apt de munca se prezuma ca poate obtine salariul minim pe economie....si nu se vorbeste despre rea credinta.
Ce facem cu copiii uitati de tati, care se ascund in spatele acestei posibilitati? Ei cum supravietuiesc....

Alte discuții în legătură

Obligatiile tatalui pana la divort nikita 27 nikita 27 buna ziua.am un baiat de 1 an si mam despartit de sot de 2 luni.nu a mai venit la el de 1 luna jumate si nici nu ia mai trimis nici un ban.1- ce obligati are ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neachitata - posibilitate schimbare domiciliu minor cmarian90 cmarian90 Buna ziua, Sora mea a avut un divort cu minori, a divortat in februarie 2012, copilul a ramas la tatal lui, trebuie sa plateasca 25% din venitul ... (vezi toată discuția)