avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chirie uscator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chirie uscator bloc

Asociatia de propietari(presedintele/comitetul) pot modifica unilateral suma negociata cu locatarii pentru plata chiriei unui uscator ? (am un contract de inchiriere valabil pana in 2011.) Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:02, 22 Iunie 2010
Uscatorul din cadrul unui condominiu este in coproprietatea fortata si perpetua aproprietarilor de imobile asupra partilor comune din acel condominiu. Daca spatiile comune sunt aducatoare de venituri, beneficiaza toti proprietarii de aceste venituri in functie de cota parte indiviza prin folosirea sumelor la reparatii si intretinerea spatiilor comune.
Comitetul executiv stabileste modul de folosire a acestor spatii, iar in cazul schimbarii destinatiei sau cuantumului chiriei trebuie si acordul proprietarilor.
Banuiec ca la inchirierea uscatorului si-au dat acordul si proprietarii imobilului fara de care inchirierea nu poate fi legitima.
Proprietarul poate mari chiria unilateral, daca in contractul de inchiriere nu este mentionat expres ca aceasta este fix suma initiala pe perioada desfasurarii contractului.
costi62 a scris:

Asociatia de propietari(presedintele/comitetul) pot modifica unilateral suma negociata cu locatarii pentru plata chiriei unui uscator ? (am un contract de inchiriere valabil pana in 2011.) Multumesc!

Da, poate sa faca un act aditional de modificare a chiriei. Cititi cu atentie contractul si vadeti daca in contract s-a precizat ca valoarea chiriei ramane neschimbata pe toata perioada inchirierii. Sunt contracte unde s-a prevazut modificarea anuala a chiriei sau in functie de inflatie sau cuantumul chiriei stabilit in euro la cursul zile...
Chiriasul poate accepta, negocia sau poate renunta la contract.
Avem un caz in care chiriasul unui spatiu comun a solicitat comitetului executiv scaderea chiriei pentru ca i s-au dimunuat veniturile. Comitetul a analizat, a constatat ca asociatia mai are si alte spatii neinchiriate si-a decis sa-i scada temporar chiria (deocamdata pana la 31 dec 2010, ca poate se iese din criza).
Daca nu se accepta scaderea chiriei, chiriasul rezilia contractul si preda spatiul asociatiei, iar asociatia pierdea mai mult. Negociati si dumneavoastra si poate ramaneti cu aceeasi chirie.
In legatura cu chiria pentru uscator, mentionez ca locuiesc in imediata vecinatate a uscatorului(parter)-il folosesc ca bucatarie la apartament cu 2 camere, l-am inchiriat de mai bine de 10 ani cu acordul tuturor locatarilor(100%),acestia nu si-au manifestat in nici un fel dorinta de a mari chiria si in acest context nu stiu daca este corect sa mi se mareasca chiria numai la hotararea comitetului (presedintelui) la nivelul chiriei pentru un sediu de firma-de exemplu. Multumesc!
Deja este vorba de o negociere intre Dv., ca proprietar, si comitetul executiv.
Dv. aveti aprobarea celorlalti proprietari pentru a o folosi, dar de negociat, negociati cu presedintele asociatiei pentru ca Dv. nu ati incheiat contractul cu fiecare proprietar in parte, ci cu asociatia, reprezentata de presedinte.

Alte discuții în legătură

Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun asociatie de locatari shoki shoki Va salut, am si eu o intrebare de la care raspunsul sunt mai mult ca sigur ca il voi gasi aici:) Vreau sa inchiriez un spatiu comun din imobilul in care ... (vezi toată discuția)
Inchiriere uscator direct de la locatari leonnschi leonnschi se poate inchiria uscatorul direct de la locatari fara a mai avea acordul asociatiei? (vezi toată discuția)