avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot mosteni casa bunicilor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot mosteni casa bunicilor?

Buna ziua. Bunicii paterni au decedat acum 20 respectiv 10 ani. Au ramas 6 frati si surori, copii ai defunctilor ca mostenitori legali. Nu s-a deschis succesiunea, nu s-a dezbatut mostenirea. Acum cei 6 frati, vor sa-mi cedeze aceasta mostenire -contra unor sume de bani desigur- eu fiind fiica unuia din cei 6 mostenitori. Pot face asta prin notariat, mergind toti 6 si declarind ca renunta la mostenire in favoarea mea? Sau trebuie sa cedeze in favoarea tatalui meu, acesta urmind sa-mi cedeze mostenirea? Cum pot face acest lucru avind in vedere ca eu platesc tuturor cota parte din cit au stabilit valoarea acestei case, asa incit sa nu am probleme ulterior deoarece mai am o sora neinteresata la acest moment de mostenire, si in plus toti ceilalti 5 unchi si matusi ale mele au copii majori care la un moment dat pot contesta renuntarea parintilor lor la mostenire. Adica cum pot avea casa bunicilor mei, fara a mai face o gramada de acte de dezbatere de succesiune, de vinzare cumparare etc. ca sa pot economisi, timp, alergatura si bani?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:34, 7 Iunie 2010
buna ziua.
fara a se dezbate initia succesiunea , nu se va putea face nici un alt act .
deci, in prima faza cei 6 se vor adresa unui notar in vederea dezbaterii succesiunii. ulterior se va putea face tot la notar un partaj succesoral, prin care dansii cedeaza cotele lor in favoarea dvs., contra unei sulte .
roxanel a scris:

buna ziua.
fara a se dezbate initia succesiunea , nu se va putea face nici un alt act .
deci, in prima faza cei 6 se vor adresa unui notar in vederea dezbaterii succesiunii. ulterior se va putea face tot la notar un partaj succesoral, prin care dansii cedeaza cotele lor in favoarea dvs., contra unei sulte .


Multumesc pentru raspuns!
Bun dezbatem succesiunea, apoi facem partajul succesoral in care imi vor ceda cotele lor... Acel document de partaj imi confera mie calitatea deplina de proprietar si nu poate fi ulterior atacat de sora mea sau de unul din verii mei? Precizez ca e vorba de o casa batrineasca pe care intentionez sa o refac. Ma tem ca dupa citeva luni cind va arata cu totul altfel, sa nu devina atractiva...:(, acum toata lumea spune ca nu-i trebuie....
in acest caz, ulterior dezbaterii succesiunii , fiecare dintre succesori isi va intabula cota sa parte din succesiune atribuita , iar apoi se va incheia un act de vanzare-cumparare cu dvs. si dansii .
atata timp cat dvs. chiar platiti suma reprezentand contravaloarea acelor buni ce se intraineaza, ceilalti descendenti nu vor putea ataca actul resepectiv de instrainare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cotă proprietate Ligia Dirnu Ligia Dirnu Suntem 9 frați și în urma decesului părinților am făcut taxa de succesiune. 3 dintre frați nu vor să facem partajul succesoral. Ceilalți vor să ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi proprietate Anniemax Anniemax Buna ziua. Am o problema legata de o mostenire. Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se ... (vezi toată discuția)
Mostenire carmo71 carmo71 ce drept am la mostenire,avand in vedere ca bunica mea a murit si a avut doi copii,din care mama mea care este moarta si cealalta fata este in viata.iar din ... (vezi toată discuția)