avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Verdict instanta : doua titluri de proprietate pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Verdict instanta : doua titluri de proprietate pe aceeasi suprafata de teren

Printr-o plangere petentul a solicitat anularea partiala a titlului de proprietate si eliberarea unui alt titlu care sa cuprinda si alte suprafete de teren.

Pe langa altele, prin sentinta civila judecatorie hotaraste a se reconstitui dreptul de proprietate in favoarea reclamantului pe o suprafata de teren ce figureaza inscrisa in titlul de proprietate al altei persoane motivandu-se " ... aceasta nu este un impediment in atribuirea acestei suprafete de teren pe vechiul amplasament reclamantului, urmand compararea titlurilor si stabilirea celui preferabil intr-un proces, eventual, de revendicare"

intrebare: se poate elibera un titlu de proprietate pt o suprafata de teren ce figureaza si pe alt titlu de proprietate? care este baza legala?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: s_mari , utilizator 23:10, 8 Iunie 2010
Nu cred ca este o solutie legala, cita vreme dreptul de proproetate este exclusiv, oricum sentinta nu are cum sa produca efecte cita vreme primul titlul este perfect valabil, el ar trebui anulat
1. Pentru a putea sti exact ca este vorba despre acelasi teren trebuie sa stim daca la baza emiterii titlului de proprietate, a existat plan parcelar, intocmit conf. legii.
2. O alta intrebare, pentru a putea da o solutie, este daca terenul are nr. cadastral si este intabulat in cartea funciara?
3. Sentinta va trebui sa fie respectata de catre comisia locala pt. aplicarea Legii 18.
4. Tot comisia locala poate propune, comisiei judetene, un alt amplasament pentru dvs, cu conditia ca sentinta sa nu fi anulat titlu de proprietate.
1. a existat plan parcelar la baza emiterii titlului
2.terenul are nr cadastral insa ultima inscriere este din anul 1938 pe o persoana care ulterior a facut schimb de teren cu tatal meu
3 deocamdata sentinta nu este irevocabila o pot ataca
4 prin sentinta civila titlul meu nu este desfiintat deci cum ar putea comisia locala sa solicite pt mine alt amplasament fara sa-mi anuleze titlul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac carte funciara in acest caz? dogarudobra dogarudobra am o suprafata de 2500mp de teren detinuti cu TP Din 2005, 1000mp din acest teren a fost dat in proprietate altei persoane cu 4 ani mai tarziu un mod ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral tutu12 tutu12 In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament . Primaria ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit ionraducanu ionraducanu Buna ziua, va rog sa postati sfaturi, opinii cu privire la urmatoarea speta: In anul 2004, socrului meu i-a fost eliberat un titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)