avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor

Buna seara. Am o mica problema si as dori un sfat de la un profesionist. Am un bebelus in varsta de 1 an. Nu sunt casatorita dar tatal copilului l-a trecut pe cel mic pe numele lui, inca de la nastere. Acum nu prea ne intelegem f bine si doresc sa ma despart de el. Care sunt pasii de urmat in situatia in care as dori ca eu sa cresc pe micut?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:39, 8 Iunie 2010
Este necesara promovarea pe rolul instantei a unei actiuni de incredintare minor si a stabilirii unei pensii de intretinere in favoarea acestuia., pensie care poate fi stabilita fie in procent de 25% din veniturile realizate de tata, fie in cunatum fix prortional cu acelasi procent - la venitul minim pe economie in situatia in care nu are venituri.
Probe:-inscrisuri, martori, ancheta sociala, interogatoriul paratului.
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
buna ziua .
va trebui sa investiti instanta de judecata cu o actiune prin care solicitati incredintarea minorului si obligarea tatalui biologic la plata pensiei alimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil mihaelamikimihaela mihaelamikimihaela incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ataela ataela Am un baietel de 1an si 2 luni,tatal nu l-a recunoscut,in c.nastere figureaza liniuta la numele tatalui.Am convietuit cu tatal pana dupa nasterea ... (vezi toată discuția)
Tata doar in acte Mik_vasi Mik_vasi Poate ma mai puteti ajuta cu cateva raspunsuri,daca ma hotarasc sa solicit o hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului,pe tata o sa-l oblige sa ... (vezi toată discuția)