ecochina a scris:
In primul rand vreua sa multumesc pentru raspunsuri prompte :)
vad ca se complica treaba... nu am carnet de munca, iar cand am solicitat de la ITM o adeverinta de vechime mi s-a zis ca firma trebuie sa mi-o emita, ei doar in cazuri exceptionale intervin.
Mentionez ca firma platea 0,75 comision ITM... ii obliga asta intr-un fel sa-mi elibereze adeverinta ?
As putea cere, de asemenea, la ITM o situatie cu privire la incheierea activitatii cu fostul angajator ?
În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime.
Potrivit art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea salariatului
angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.
Intr-adevar, ITM-ul intervine mai mult in conditiile in care societatea nu mai exista.
Puteti sa depuneti o cerere in scris la iTM pentru a va elibera adeverinta de vechime, insa pentru somaj va mai trebuie si Adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pe care trebuie sa o elibereze angajatorul.