Buna ziua,
inrebarea mea este daca donatia nu este inregistrata la judecatorie , este valabila?
donatia a fost facuta in 1994 si inregistrata la judecatorie in 1997, dupa ce mama baiatului care a facut donatia a vindut apartamentul. pe 14 iunie 1994 a fost facuta donatia si pe 15 s-a vindut ap.iar dupa 2 ani din 14 iunie 1994 il invata pe baiat, ca el era minor sa-i faca procura si vinde ap. la alta familie in timp ce era vindut din 15 iunie altei doamne de la care a cumparat matusa mea. doamna care cumparase, cind a aflat a dat in judecata pe baiat ca el figura in acte si pe familia aceea care se si mutase in ap. s-a judecat 7 ani cu totii si a cistigat, iar contractul de vinzare dintre baiat si familia aceea s-a anulat si vezi doamne ca el revine cu donatia inapoi
donatia care nu fusese inregistrata la judecatorie, pentru ca la judecatorie s-ar fi aflat lucrul acesta si nu putea sa-l mai vinda si totusi doamna de la care a cumparat matusa mea cistiga procesul. Multumesc
Exprimarea dvs. este ambigua si nu se intelege nimic. Raspundeti punctual la urmatoarele intrebari si poate reusim sa deslusim speta:
1. Cine a donat cui?
2. Cine a intentat actiunea si de ce?
3. Cine a castigat?
In rest, dupa cum a spus toata lumea, nu trebuia inregistrata donatia la judecatorie, ati inteles gresit, nu imi dau seama cine v-a spus asa ceva, poate nu se intabulase la cartea funciara, dar in 1994-97 sau ce an spuneti erau alte legi.
Buna ziua,
Prima propietara a donat fiului ei apartamentul si a doua zi a vandut apartamentul. Dupa 2 ani baiatul a facut procura mamei lui, el fiind minor si iar a vandut apartamentul la alta familie. Prima familie nu locuia acolo, cumparase ap pt cineva din strainatate. A doua familie s-a mutat in apartament . Cand prima familie a aflat a dat in judecata si pe baiat si familia lui si pe a doua familie care s-a mutat in apartament. A castigat procesul cu ambele familii si contractul casei care a fost facut de prima propietara cu baiatul ei si cu ultima propietara care se mutase in ap a fost anulat si au fost evacuati.
Matusa mea a cumparat apartamentul acum 10 ani de la propietara care nu a locuit acolo si a castigat procesul cu cele 2 familii mai sus mentionate. Actele apartamentului erau in regula.
Acum 3 ani matusa mea a fost data in judecata de prima propietara , adica de fiul ei ca acum este major, pe motiv de revendicare imobiliara, dar la proces s-a prezentat numai mama lui. Pe tot parcursul procesului matusa mea a avut castig de cauza si acum pe 18 mai la ultima infatisare a castigat baiatul cu sentinta irevocabila si matusa mea trebuie sa sa evacueze apartamentul. Matusa mea inca nu a primit nimic acasa dar am gasit nr dosarului pe tmb.ro si sentinta. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut, sper sa intelegeti toata aceasta incurcatura. Va multumesc si scuze pt ieri.
Revendicare imobiliara
lml
Buna ziua,
Matusa mea a cumparat un ap acum cativa ani de la al 2-lea propietar si in 2007 primul propietar a chemat-o in judecata pt a-si revendica ap. ... (vezi toată discuția)