avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... violarea proprietatii private
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

violarea proprietatii private

fapta unde se incadreaza, daca nu este domiciliul victimei, ci un spatiu com in constructie
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:07, 9 Iunie 2010
tulburare de posesie
sigur ca este tulburare de posesie? si nu violare a proprietatii private?
Art. 220. - Tulburarea de posesie

Ocuparea, în întregime sau în parte, fara drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fara consimtamântul acestuia sau fara aprobare prealabila primita în conditiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Daca fapta prevazuta în alin. 1 se savârseste prin violenta sau amenintare ori prin desfiintarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Daca fapta prevazuta în alin. 2 se savârseste de doua sau mai multe persoane împreuna, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.

Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.

Infractiunea de ,,violare a proprietatii private" nu exista.
Exista doar violarea de domiciliu, dar nu este cazul.

Art. 192. - Violarea de domiciliu
Patrunderea fara drept, în orice mod, într-o locuinta, încapere, dependinta sau loc împrejmuit tinând de acestea, fara consimtamântul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.

În cazul în care fapta se savârseste de o persoana înarmata, de doua sau mai multe persoane împreuna, în timpul noptii sau prin folosire de calitati mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.21

Pentru fapta prevazuta în alin. 1, actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.


Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
Cristina Pielmus , Avocat
va rog din suflet sa-mi ziceti unde se inacdreaza fapta respectiva...faptuitorii au patruns in incinta terenului unde se construieste un spatiu comercial, (proprietar este pe baza contractului de inchiriere)si au betonat o conducta de apa fara acordul proprietarului. mentionez ca proprietarul( chirisaul) nu are domiciliul acolo, acolo se construieste un spatiu comercial.
Tulburare de posesie spun si eu fiindca din ceea ce relatati asa reiese , ca este vorba despre vatamarea adusa unor posesori , asa cum rezulta si din textul art. 220 C. penal..trebuie sa fie vorba despre un imobil ( terenul este si el un imobil) care sa se afle in posesia altei persoane( si nu se face distinctie daca cum este posesie ca stare de fapt sau posesia ca stare drept, ca atribut al dreptului de proprietate) .

Alte discuții în legătură

Violare domiciliu danyyyyy danyyyyy buna ziua va rog am nevoie de un model de plangere catre politie de violare de domiciliu, am o proprietate (un teren) pe care sa construit o cabana fara ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie gesiana gesiana Am cumparat un teren extravilan cu intabulat liber de sarcini extras de carte funciara pus pe rol la Consiliul Popular fara a fi probleme.Terenul era nelucrat ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie - teren neingradit, existenta infractiunii infolegi infolegi Se considera incalcarea proprietatii in cazul in care terenul aferent constructie nu este ingradit cu gard dar se pote observa vizibil calea de acces la ... (vezi toată discuția)