avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare domiciliu

buna ziua va rog am nevoie de un model de plangere catre politie de violare de domiciliu, am o proprietate (un teren) pe care sa construit o cabana fara acordul meu desi sunt in proces cu persoana care a construit eu am pus lacat pe poarta sa nu mai intre a venit si a rupt lacatul si a intrat va rig sa ma ajutati sa fac plangere la politie, multumesc
Procesul inca nu s-a terminat este pe rol
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:51, 30 Aprilie 2012
Nu este violare de domiciliu ,este tulburare de posesie.

TULBURAREA DE POSESIE (art. 220 C. pen.)

1. Conţinutul legal:
"Ocuparea, în întregime sau în parte fara drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Daca fapta prevazuta în alin. 1 se savârşeşte prin violenţa sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau stramutarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Daca fapta prevazuta în alin. 2 se savârşeşte de doua sau mai multe persoane împreuna, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Împacarea parţilor înlatura raspunderea penala. "
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
andymaurul, utilizator
vreu sa fac doar plangere la politie un model miar trebui, multumesc
Domnule Prim Procuror,


Subsemnatul T...............A..........., domiciliat in .Orasul Voluntari, str. .................., nr. ..., judetul , formulez prezenta plangere penala impotriva faptuitorului .........................................., domiciliat in ............, str. ............, nr. ..., , judetul ..........., pentru savarsirea infractiunii de Tulburare de Posesie prevazuta si pedepsita de art. 220 C. penal.

Motivele plangerii:

In fapt, la data de .................................... ora ..., locul .............., faptuitorii ..........................., a savarsit infractiunea de Tulburare de Posesie -Conform art.220 Cod Penal alin 2- dupa cum urmeaza:
ex.-au distrus gardul existent intre cele doua proprietati...........................

In drept, fapta constituie infractiunea de ....................., prevazuta si pedepsita de art.220 alin 2 C. penal.
In dovedirea plangerii, inteleg sa ma folosesc de urmatoarele probe: proba cu acte si urmatorii martori:



Data ................
Semnatura reclamantului....................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea proprietatii private melcsy melcsy fapta unde se incadreaza, daca nu este domiciliul victimei, ci un spatiu com in constructie (vezi toată discuția)
Model plangere violare de domiciliu ariana03 ariana03 buna ziua ma puteti ajuta va rog cu un model de plangere in cazul savarsirii infractiunii de violare de domiciliu. va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Furt si tulburare posesie carmen ala carmen ala Prin donatie, eu si fratele meu am primit, printre altele o suprafata de teren de la o matusa. Fratele s-a inteles cu o persoana(ruda) sa lucreze partea lui si ... (vezi toată discuția)