avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Schimbare declaratie la politie ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Schimbare declaratie la politie ?

Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat toti in masina, n-am facut 100 de metrii si ne-a oprit politia. Soferul a devenit recalcitrant si nu a vrut sa prezinte actele si a fost "luat pe sus" si dus la sectia de politie. Acolo ne-a pus pe toti sa dam declaratii. Mentionez ca unuia dintre noi, politistul i-a scris declaratia si el nici macar nu a citit-o si, a semnat-o. Soferul a refuzat alcool-testul si analizele medicale. Ieri soferul a venit la mine spunandu-mi sa-mi schimb declaratia si sa declar ca nu stiu daca a baut ceva si ca ne-am intalnit intamplator si l-am rugat sa ne duca acasa. Ce ar trebui sa fac ? ... Pot sa imi schimb declaratia la politie sau doar in instanta? ... Daca o schimb ce se poate intampla? .. Pot patii eu ceva? ...Ce ar fi indicat sa fac? .. Va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat.
recunoasteti toti ca sunteti vinovati si ca nu v-a oprit politia degeaba...putea sa omoare pe cineva doamne fereste...si atunci era mai grav...declarati adevarul!!si veti scapa ca doar nu ati condus d-voastra...declaratia se poate schimba....dar ideea e sa declarati adevarul ca altfel veti fi urmarit penal pentru fals in declaratii...cat despre politist faceti o plangere la parchet...ca nu are voie sa scrie in locul nimanui....
Bun. Va multumesc mult de informatii. M-ati scapat de o grija...:D Chiar daca nu pot face mai nimic sa-l ajut..:(

Cu tot respectul, Robert.

P.S. Politistul a scris in locul celuilalt, de ce?, nici eu nu stiu... Dar declaratiile sunt la fel. Adica politistul a spus ceea ce s-a intamplat si cam acelasi lucru am declarat si eu. Adevarul. Numai ca eu am scris cu mana mea... :))
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
r0bert, utilizator
la penitenciar si cu el si cu politistu
prosecuter_badboy a scris:

la penitenciar si cu el si cu politistu

Sunteti sigur ?
Daca nu cunoasteti in ce conditii , o declaratie poate fi redactata de catre altcineva , mai bine va abtineti sa faceti acuzatii nefondate .
Daca la parchet as spune ca politistul a scris in locul unuia dintre martori, acel martor poate sa-si schimbe declaratia? .. Iar eu daca as spune ca am fost obligat sa scriu anumite chestii, as putea sa-mi schimb declaratia? ... Spun asta pentru ca nu vreau sa patesc nimic si soferul sa scape cu o pedeapsa mai "usoara".

Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
r0bert, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident de masina, refuz probe biologice ZimZum ZimZum ufff, ok, problema mea suna in felul urmator: Sambata noaptea la 3 jum am evitat o caruta si m-am rasturnat cu masina. Nu au oprit carutasii (eu nu imi ... (vezi toată discuția)
Minciuna in caz de complicitate. marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ? xuser xuser Speta: X,Y,Z, sparg geamul la o masina, si se urca cu picioarele peste ea. Proprietarul suna la 112, cei 3 fug. Politia il prinde doar pe X. Acesta declara ... (vezi toată discuția)
Refuz sa dau declaratie Dr.Virca Dr.Virca A fost martor la o infractiune si anume ca am fost pasager intr-o masina a carui sofer conducea in stare de ebrietate 0,44 pe etilotest. Si se urmareste de ... (vezi toată discuția)