buna seara.
Am o intrebare...am o restanta la o banca, am primit notificare pentru intarziere, momentan nu incasez salariul in nici un cont bancar si nici propietati nu am.Vreau doar sa stiu in cazul in care imi voi incasa salariul intr-un cont deschis la orice alta banca si se va pune poprire pe salariu, se vor lua automat toti banii din cont?sau au o suma fixa care se va retrage automat in fiecare luna?
da se poate poprii salariul indiferent de contul sau banca unde l-ati deschis, cititi in contract sigur scrie " gaj asupra veniturilor prezente si viitoare si posibilitatea de a adebita conturile aplicantului deschise la banca unde aveti creditul sau la orice alta banca". Maximul care se poate retine din salariu este de 1/3 daca exista un creditor si 1/2 daca exista mai multi creditori. daca este un credit fara garantii reale termenul de prescriptie este de 3 ani, dupa care daca executarea nu a fost desfiintata in vreun fel , executorul poate cere o repunere in termen. Deci mu este de gluma, puteti fi urmarita de banca mult timp pentru datoria pe care o aveti.