avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... POPRIRE
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

POPRIRE

buna seara.
Am o intrebare...am o restanta la o banca, am primit notificare pentru intarziere, momentan nu incasez salariul in nici un cont bancar si nici propietati nu am.Vreau doar sa stiu in cazul in care imi voi incasa salariul intr-un cont deschis la orice alta banca si se va pune poprire pe salariu, se vor lua automat toti banii din cont?sau au o suma fixa care se va retrage automat in fiecare luna?
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 15:43, 10 Iunie 2010
Din salaiu nu poate fi poprit decit cel mult jumatate lunar
da se poate poprii salariul indiferent de contul sau banca unde l-ati deschis, cititi in contract sigur scrie " gaj asupra veniturilor prezente si viitoare si posibilitatea de a adebita conturile aplicantului deschise la banca unde aveti creditul sau la orice alta banca". Maximul care se poate retine din salariu este de 1/3 daca exista un creditor si 1/2 daca exista mai multi creditori. daca este un credit fara garantii reale termenul de prescriptie este de 3 ani, dupa care daca executarea nu a fost desfiintata in vreun fel , executorul poate cere o repunere in termen. Deci mu este de gluma, puteti fi urmarita de banca mult timp pentru datoria pe care o aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Salariu in contul sotiei smart28 smart28 Buna ziua. Am probleme cu achitarea datoriei catre banci (un credit de nevoi personale simplu). Momentan primesc salariu \"in mana\", insa va trebui sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Poprire la banca, dar sc nu are conturi deschise angyandreescu angyandreescu In momentul transmiterii adresei de poprire, la banca respectiva societatea in cauza nu avea niciun cont deschis. S-a comunicat executorului ca SC nu are ... (vezi toată discuția)