avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... circulatia pe drumurile publice fara permis de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

circulatia pe drumurile publice fara permis de conducere

in cazul in care o persoana majora a circulat pe drumurile publice fara permis de conducere, in conditiile in care acesta nu a avut niciodata permis, ce posibilitati exista pentru a i se aplica o pedeapsa mai blanda? Este posibil sa se limiteze doar la a i se aplica amenda administrativa fara a mai fi nevoie sa i se faca ds penal?
Cel mai recent răspuns: Victor Tindeche , Expert judiciar 09:42, 11 Iunie 2010
pedeapsa depinde de circumstantele in care s-a produs fapta si de conduita faptuitorului in timpul cercetarii penale. exista posibilitatea aplicarii unei amenzi, dar... solutia definitiva este a judecatorilor.
Asa cum a precizat si colegul meu, depinde de circumstantele reale in care s-a produs fapta, de cele personale ale faptuitorului (inainte si dupa producerea acesteia) si in final de convingerea intima a magistratilor!

avocat Radu Stan
Daca ati da lamuriri mai multe despre ce s-a petrecut,veti primi un raspuns mai exact.
Dosar prnal se va face oricum iar pedeapsa... depinde de circumstantze, dar probabil va fi un an cu suspendare sau mai putin dar daca au fost victime sau avarii atunci lucrurile se complica iar daca a mai fost si alcool atunci se complica si mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,70 in sange, accident soldat cu vatamarea proprie si numai pagube materiale proprii Cristian0905 Cristian0905 In urma cu cateva saptamani am suferit un accident, in urma caruia mi-am avariat doar propria masina si m-am auto-vatamat. Inainte cu cateva ore de accident am ... (vezi toată discuția)
Proces penal Danciu Elena Danciu Elena Aparat intrun proces penal pentru omor din culpa prietenul meu este aparat de un avocat din oficiu , daca setinta se da cu executare se poate face recurs, si ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa mariusica229 mariusica229 un bun amic de-al meu a dat pe trecere peste o persoana, el nu consumase alcool si nu avea nimic in sange. persoana a decedat. ce i se poate intampla in cel ... (vezi toată discuția)