avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajare din somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajare din somaj

incepand cu 01.06.2010 am angajat din somaj o persoana de peste 45 de ani

Ma intereseaza ce demersuri trebuie facute la AJOFM pt a putea beneficia de toate facilitatile
Mentionez ca persoana are domiciliul in Bacau, iar societatea are sediul in Suceava

Multumesc
Cel mai recent răspuns: lilipor38 , utilizator 10:47, 15 Iunie 2010
Conform Legii 76/2002, art. 77, dvs. ca si angajator, daca faceti angajari din randul somerilor beneficiati de subventionarea locurilor de munca, acordarea de credite in conditii avantajoase in vederea crearii de noi locuri de munca, precum si acordarea de facilitati.

Demersurile pe care le aveti de facut sunt prezentate pe larg in cuprinsul Legii nr.76 din 16 ianuarie 2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, Capitolul V - "Masuri pentru stimularea ocuparii fortei de munca": Sectiunea a 3-a - "Stimularea angajatorilor pentru incadrarea in munca a somerilor", art. 77 - art. 94.

Aceasta Lege o puteti descarca gratuit de pe Internet, tastand in casuta de cautare a motorului de cautare, pe care obisnuiti sa-l deschideti, "Legea 76/2002".

multumesc
Este posibil ca firma sa nu beneficieze de facilitatile angajarii unei persoane din somaj daca acea persoana are domiciliul in alta localitate decat sediul social al firmei?
Cei de la AJOFM asa au spus

Ce articol din lege mentioneaza acest lucru

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie somaj costicul costicul In care cazuri o intreprindere individuala poate beneficia de subventie pt somaj? (vezi toată discuția)
Procedura angajator-angajare somer Bubinubi Bubinubi Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu procedura pe care angajatorul trebuie sa o urmeze in cazul angajarii unui somer care se angajeaza in Constanta, desi ... (vezi toată discuția)
Conventie incheiata cu ajofm vanatorul vanatorul Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplinesc ca angajator pentru a incheia o conventie cu AJOFM conform art. 85 din Legea 76/2002 ? In ... (vezi toată discuția)