avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare societate comerciala

Buna ziua. Care sunt pasi de urmat pentru infiintarea unei societati comerciale cu un singur asociat? Imi puteti spune aproximativ care sunt costurile si cat dureaza? Multumesc
Cel mai recent răspuns: remm , utilizator 13:11, 16 August 2007
buna ziua,

la infiintarea unei soc com mixte(ro-fr) de tip srl se poate depune capitalul social in euro ? care este val minima ?
ce diferente fata de constiutuirea unui srl cu asoc unic sunt in procedurile de infiintare ?

multumesc
Minim contravaloarea, in euro a 200 de RON.
Atentie! Conform Normelor metodologice de aplicare de legii privind efectuarea inregistrarilor in registrul comertului trebuie efectuata si echivalenta in dolari (se va preciza in anexa privind investitia straina si/sau in actul constitutiv).
In ceea ce priveste cea de-a 2-a intrebare, la constituire, diferenta consta in faptul ca asociatii pot fi asociati unici in alte
SRL-uri, constituite pe teritoriul Romaniei.
Varianta cu inregistrarea si depunerea capitalului social in valuta este valabila numai pentru persoanele straine care infiinteaza societati comerciale in Romania. Pentru pers fizice romane, cap. social se depune in lei.
capitalul social al unei persoane juridice romane poate fi varsat in lei sau in valuta, indiferent daca asociatii sunt romani sau straini, nici un text de lege nu interzice acest lucru.
multumesc pt raspunsuri
inca o mica intrebare:
este adev ca la constituirea societatii cap soc trebuie depus in cash ?

Alte discuții în legătură

Firma mixta/ capital social minim ioana-india ioana-india sunt casatorita cu un cetatean strain, si am vrea sa ne infiintam o societate in Romania, in ianuarie sau februarie, poate cineva sa-mi spuna care este ... (vezi toată discuția)
Magazin alimentar in curtea proprie ramona09 ramona09 Buna ziua. Vreau sa imi deschid un magazin la mine in curte,cu produse alimentare.[paine,zahar,ulei,faina, sucuri e.t.c] a] As vrea sa stiu si eu ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Ce acte si cati bani sunt necesari infiintarii unei societati? Ciutacu D. Ciutacu D. Buna seara! sunt absolventa 2009 si doresc sa infiintez impreuna cu prietenul meu o firma pentru comercializarea de produse tip 38000 lei vechi. Nu am reusit ... (vezi toată discuția)