avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot recupera bani de la chiriasi.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot recupera bani de la chiriasi.

Am in chirie o firma care nu si-a platit datoria la intretinere de 3 luni iar chiria de 2. Au contract pe 1 an.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Daca firma da intre timp faliment imi voi recupera banii printr-un proces?
Pot sa ma duc acum sa schimb yala cerandu-le banii pentru lucrurile din el?
Daca eu sunt sin cluj iar firma mama e in Bucuresti, procesul se va tine la Bucuresti?
Cum pot sa-i amenint, vad ca de judecata nu au frica?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Andreea Tudor , Avocat 22:14, 10 Iunie 2010
In cazul neexecutarii obligatiilor de catre una din parti, da dreptul celeilalte parti de a cere -dupa punerea in intarziere a debitorului- rezilierea contractului cu daune interese. Atat timp ca bunurie se afla in imobilul dvs aveti un drept de retentie ( puteti retine lucrurile respective pana ce debitorul va plati sumele restante) in limita chiriei datorate.In cazul litigiilor izvorate din raporturi locative competenta teritoriala poate apartine si instantei din circumscriptia careia se afla imobilul.
Puteti intai sa le adresati o notificare in vederea achitarii sumelor restante.

In cazul in care nu se rezolva, introduceti actiune la instanta

Si in cazul in care firma intra in procedura insolventei, va puteti inscrie la masa credala a acesteia cu valoarea creantei pe care o aveti fata de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma inscriu la masa credala. Imparatul Imparatul O firma a intrat in procedura de insolventa. Eu sunt un creditor al acesteia. Dar cum ma inscriu in masa credala, cu creanta ce are sa mi-o achite? De unde ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa,cum pot rezilia contract Elinia Elinia Am un spatiu inchiriat unei firme intrata de curand in insolventa,dar cu o restanta la chirie de 7 luni....cum imi pot recupera banii si cum pot sa reziliez ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara privind deschiderea insolventei caprice caprice daca se depune o cerere de deschidere a procedurii de insolventa de catre o firma din cluj fata de o alta firma aflata in bucuresti, atunci unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)