avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj

Am divortat in urma cu 6 ani, din casatorie a rezultat un copil care mi-a fost incredintat spre crestere si educare. Pensia alimentara imi era trimisa de la serviciul fostului sot, de pe statul de plata direct pe card.
De 3 ani fostul sot nu a mai telefonat si nu a mai cerut sa vada copilul.
Dar, in urma cu 3 saptamani am fost cautata de concubina lui (dupa spusele ei traiau in concubinaj de 2 ani), care mi-a adus la cunostinta faptul ca dl. a decedat.
Am primit de la dansa 2 copii xerox dupa certificatul de deces si dupa certificatul constatator al decesului. Am aflat tot de la dansa ca masina lui (cumparata in timpul casatoriei) este la dansa, si ca fostul sot a dobandit un teren de 1 ha (mostenit din partea familiei dansului), dar nu imi poate da actul deoarece sunt in asociatie. Am mai aflat ca mai are un credit la o banca...
Vreau sa va intreb, ce si cum pot obtine pe cale legala pt. fiul meu, unic mostenitor al defunctului (nu mai rude apropiate in viata), si daca exista riscul ca eu sa fiu obligata sa-i achit creditul ramas.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vicks , utilizator 12:48, 18 Iunie 2010
nemaifiind casatorita cu defunctul la data mortii lui, nu-l mai poate mosteni decat fiul, iar dumneavoastra veti fi numita tutore al minorului.
aveti timp sa dezbateti mostenirea la notar, care va stabili drepturile copilului din mostenirea tatalui.
veti fi obligata sa preluati si datoriile fostului sot.
mergeti mai intai la banca sa intrebati daca nu cumva sotul platea vreo asigurare de viata, caz in care poate exista posibilitatea sa nu mai platiti creditul decat in masura in care asigurarea nu il acopera.
puteti apela la serviciile unui avocat pentru mai multe lamuriri.

mult succes in continuare.

echipa Advocate.ro
Asta da veste proasta, ca va trebui sa platesc datoriile lui :stunned:.
Nici nu stiu la ce banca a facut imprumutul, de 3 ani nu stiam nimic de el.
Singurul lucru remarcabil din partea celor de la serviciul lui, ca ne-au chemat, pe mine si concubina, sa-mi spuna ca fiul lui este ocrotit prin lege ca mostenitor si sa-mi aduca la cunostinta ce acte sunt necesare ca sa depun dosarul pt. pensie alimentara.
Am cazut de acord cu concubina ca ea sa primeasca ajutorul de inmormantare (de la sindicat, servici, colegi). Pe statul de plata voi semna eu si voi inmana banii d-nei. Copilul va primi o suma de la trecerea in rezerva a tatalui (era subofiter activ). Am inteles ca mai am de ridicat o suma de la Primarie, tot ajutor de inmormantare. Asta tot d-nei o predau? sau o pastrez ca sa am din ce achita macar o parte a creditului? Ca nici la ce suma se ridica nu stiu :sorry:
Nu trebuie sa platiti datoriile lui decat daca fiul dvs accepta mostenirea pur si simplu. Aveti insa posibilitatea sa acceptati in numele lui mostenirea sub beneficiu de inventar, iar atunci orice datorii ale defunctului se acopera exclusiv din si in limita activului mostenit.
Multumesc foarte mult pt. raspunsuri si lamuriri.
Fiul are 9 ani, o sa vedem ce putem face sa fie toata lumea multumita.
Daca este minor mostenirea nu poate fi acceptata decat sub beneficiul de inventar caz in care va raspunde numai in limita activului succesoral.

Alte discuții în legătură

Succesiune marin raduti marin raduti tatal sotiei mele a murit acum o luna si se tot spune ca trebuie deschisa succesiunea vreau sa stiu daca trebuie neaaparat pt ca nici sotia si nici cumnatul ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)