avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... overdraft
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

overdraft

Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut succesiunea pentru ca copilul este minor. Eu am un alt imprumut pe numele meu pe care trebuie sa l platesc. Ce se intampla daca nu platesc cardul?
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:01, 16 Aprilie 2011

Sotul defunct a lăsat o avere succesorală constând în activ şi pasiv, adică bunuri mobile şi imobile, precum şi datorii, ca cea de la bancă.
După dezbaterea succesorală a averii defunctului, moştenitorii acestuia vor prelua atât activul cât şi pasivul averii defunctului, astfel că, aceştia vor răspunde de achitarea creditului restant cu penalităţi, dobânzi etc. în cotele stabilite de lege, cote prin care au moştenit averea succesorală.

puteţi dezbate succesiunea după defunct şi să nu acceptaţi succesiunea sau să o acceptaţi sub beneficiu de inventar, adică să acceptaţi să achitaţi pasivul -datoriile numai în limita activului succesoral.
Creditul de tip overdraft care este atasat la cardul de debit al sotului dvs, care a decedat, trebuie platit ca orice imprumut. Daca dupa dezbaterea succesiunii acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar, asa cum v-a sfatuit si colegul mai sus, atunci, veti plati creditul, dobanda si penalitatile acumulate in limita activului care v-a fost atribuit sub forma de cota, conform mentiunilor din certificatul de mostenitor. Nu va sfatuiesc sa mai amanati prea mult momentul platii, intrucat, banca nu sterge datoriile titularilor de imprumut decedati si astfel se vor aduna sume reprezentand penalitati de intarziere pe care puteti sa le evitati prin plata creditului cu aferentele sale, intr-un timp cat mai scurt dupa ce dezbateti succesiunea. Pentru acest gen de credite pe termen scurt si de regula, reduse ca valoare, finantatorii nu pretind asigurari de viata accesorii asa cum se precedeaza pentru creditele ipotecare sau de nevoi personale garantate cu ipoteca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de credit sonigeanina sonigeanina Buna ziua Va multumesc din suflet pentru ceea ce faceti si ma bucur foarte mult ca am gasit in sfirsit un ajutor.Am si eu o mare problema cu EOS KSI.In urma ... (vezi toată discuția)
Ajutor in legatura cu ratele unui decedat Alex0M Alex0M As dori si eu niste sfaturi in legatura cu directia in care sa ma orientez in cazul in care un parinte a decedat lasand in urma 2 banci cu rate. acum ... (vezi toată discuția)
Pasivul succesoral owner owner Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu niste detalii referitoare la dezbaterea unei succesiuni. Speta este urmatoarea. X, unic mostenitor al parintilor ... (vezi toată discuția)