Buna ziua.
Fostului sot, care este administratorul unei firme, i-am deschis proces pentru neplata pensiei alimentare conform veniturilor reale si am aflat ca va fi obligat sa plateasca din urma cu trei ani.Procesul e pe rol si as dori sa sa stiu cum se poate calcula pensia alimentara in cazul lui, fiind administrator de firma si are venituri foarte mari,iar el plateste doar 400 ron pentru ambii copii.Se poate in cadrul aceluiasi proces sa se stabileasca si pensia reala sau trebuie deschis un alt proces?Fiind administrator de firma va trebui tot la trei ani sa il actionez in instanta petru primirea a 33%din veniturile reale pe care le realizeaza?
Multumesc.
1. Fostul dvs sot va fi obligat sa platesca pensia stabilita de instanta.
2. Dvs puteti cere in instanta reactualizarea cuantumului pensiei daca fostul realizeaza venituri suplimentare, altele decat cele avute in vedere la stabilirea pensiei.
Fiind administrator de firma fostul sot va fi obligat sa plateasca din urma cu 2 ani,pana la data introducerii actiunii de majorare pensie intretinere minori.Veniturile care sunt luate in calcul (cele permanente),pot fi mai mici decat va asteptati dv.Salariul este stabilit pe statul de plata intocmit de administrator.Deci aveti nevoie de un avocat si de martori pentru a proba alte venituri nedeclarate.
Veniturile realizate din salarii, sunt convinsa ca pot fi mici, dar e vorba de veniturile realizate din dividente pe care le-a incasat si care sunt inregistrate la finante.
este esential sa va angajati un avocat, pt ca o sa tebuiasca sa demonstrati veniturile ascunse de tatal copiilor.
3 ani este termenul general de prescriere a unei datorii, iar dvs nu va trebui sa-l dati in judecata la fiecare 3 ani, caci el ar fi normal sa achite pensia la timp.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Caz - partaj
marlyne
Buna ziua, as dori o parere legala in urmatorul caz:
procesul de divort fiind pe rol, fostul sot si-a infiintat o firma de care nu a pomenit in instanta, ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere
eleinia
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum se poate proceda in urmatoarea situatie: la momentul pronuntarii divortului parintele care nu este tutore a fost obligat ... (vezi toată discuția)