avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundatie in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundatie in apartament

buna ziua
va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac dpdv legal daca vecinul care ne-a inundat nu este de gasit si nu putem remedia defectiunea.
putem sub o forma legala sa intram in locuinta?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:51, 13 Iunie 2010
As mai comenta un pic cele doua situatii:
- in primul caz e vorba de o solutionare de urgenta, deoarece mai multi locatari pot fi deconectati, nevinovati fiind, prin oprirea utilitatilor si atunci aceasta deconectare numai a vinovatului nu presupune o pedeapsa, ci o rezolvare de moment pentru salvarea celorlalti, urmand ca o data cu prezentarea acestuia la domiciliu sa fie reconectat.

- in cazul restantierilor asociatia pedepseste restantierul. Asupra acestui aspect am indoieli ca s-ar putea face in legalitate pentru ca asociatia nu are atributii de constrangere a proprietarilor.

Poate fi legala aceasta masura daca in statut se prevedea o situatie de acest gen "Daca proprietarul nu-si plateste utilitatile, in conditiile x si y, asociatia va fi indreptatita sa-l deconecteze de la acestea pe cheltuiala asociatiei (sau pe cheltuiala restantierului)...." ....ceva de genul acesta. Statutul trecea prin mana judecatorului la faza de infiintare a asociatiei si daca era admisa aceasta optiune, atunci asociatia era indreptatita legal sa procedeze la deconectare. Altfel, existand legal o posibilitate de recuperare a restantelor in instanta, cred ca optiunea de a-l deconecta inainte de a te folosi de calea legala prevazuta in lege este totusi o fortare a lucrurilor la limita legalului.
Si, da, este posibil ca tot cel care da sa si tipe, adica restantierul sa dea in judecata asociatia ca il lipseste de utilitati inainte si fara ca aceasta sa recurga la posibilitatile legale oferite de lege. E de discutat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire apa DoruTudor DoruTudor Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 88 de apartamente. Am avut nenorocul de a locui perete in perete cu un vecin rauplatnic. Nu locuiesc de mult ... (vezi toată discuția)
Vecin plecat - instalatie apa defecta doberv doberv catre cine ma indrept si cu ce actiune daca vecinul de deasupra m-a inundat si mi s-au stricat peretii ? eu am fost plecat din tara 6 luni iar cand m-am ... (vezi toată discuția)
Vecini rau platnici valitinu valitinu Buna, ce facem cu vecinii ce nu achita datoriile comune? m-ar interesa toate variantele... TOATE...;) (vezi toată discuția)