avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... informatii date de politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

informatii date de politist

buna ziua.sunt cercetat penal pentru perversiuni sexuale.considerand ca am prezumtia de nevinovatie,se poate da informatii despre fapta mea?intreb asta deoarece un politist care imi este vecin,a divulgat la mai multi vecini,fapta pentru care sunt cercetat.avea acest drept?an incalcat vreo lege su nu?mai ales ca nu sun probe nici martori,declaratie partii vatamate este in favoarea mea.deci s-ar putea sa ies nevinovat si sa nu fii aflat nimeni.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:42, 14 Iunie 2010
daca iesiti nevinovat, il puteti acuza pe politist de afectarea imaginii dvs
In mod normal doar politistul purtator de cuvant al sectiei de politie, are voie sa dea informatii cu privire la dosarele penale aflate in curs de cercetare si asta dupa ce stabileste cu exactitate ce anume informatii se pot furniza.
Din punctul meu de vedere politistul a abuzat de functia pe care o are si a divulgat secrete de servici, fara sa-si intemeieze afirmatiile pe o sentinta penala definitiva si irevocabila de condamnare.
av.M.Hornea
va multumesc pentru raspunsuri si pentru promtitudine.am sa depun o petitie pe site-ul politiei romane.
Marin Alexandru a scris:

mai ales ca nu sun probe nici martori,declaratie partii vatamate este in favoarea mea.deci s-ar putea sa ies nevinovat si sa nu fii aflat nimeni.


Deci, pana la urma, s-ar putea sa iesiti nevinovat sau sunteti nevinovat? e o mare diferenta. Oricum, indiferent ca sunteti sau nu vinovat politistul nu avea voie sa divulge asemenea informatii. Fiti insa f. atent pentru ca daca faceti plangere/denunt impotriva politistului, dar nu aveti si probe sa dovediti acuzatiile politistul ar putea, la randul lui, sa faca plangere impotriva dvs. ptr. denunt calomnios , asfel incat de data asta lipsa probelor sa functioneze impotriva dvs.
Daca aveti dovezi,in sensul celor aratate,puteti formula sessizare impotriva acestuia pentru incalcarea normelor deontologice si a secretului de serviciu la conducerea inspectoratului judetean/municipal si la IGPR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui politist mariangal mariangal Buna ziua. Am fost acuzat de o infractiune destul de grava, pe nedrept printr-o plangere facuta de un individ. Cand am aflat despre acest lucru m-am dus la ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt pe nedrept cer ajutor StoicaMihaiRazvan StoicaMihaiRazvan Sunt acuzat pe nedrept de furtul unor roti de masina ( jante + cauciucuri ) de catre un vecin . Acesta a depus o plangere la polite in urma careia s a intocmit ... (vezi toată discuția)
Cand pot afla cine si cum a reclamat? dorel13 dorel13 La o societate s-a facut o perchezitie,control pentru delapidare. Administratorul societatii nu a facut acest lucru, deci probabil ca un \\"prieten\\" a vrut ... (vezi toată discuția)