avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce tip de actiune ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce tip de actiune ?

Buna ziua,

Am si eu nevoie de ajutor, sa va expun problema:

Firma (SRL) X al carui administrator sunt are un utilaj si o macara care se aflau la o alta societate comerciala -Y pentru a face niste lucrari. Cea din urma societate avea spatiul inchiriat (teren si hala - locul unde se afla utilajul si macaraua acum) de la o alta societate Z, societate care a executat-o silit pe societatea Y pentru nepalata chiriei aferenta spatiului.

Acum societatea mea vrea sa recupereze bunurile (Utilaj si macara)care se afla pe proprietatea societatii Y - societate care refuza sa ni le dea, motivand ca daca nu isi recupereaza toti banii din vanzarea bunurilor societatii Y atunci va trece la vanzarea bunurilor mele (utilaj si macara) .

Ce actiune pot face ca sa recuperez utilajul si macaraua de la Societatea Z.

Va multumesc,
Notificati intai societatea Z sa va restituie bunurile proprietatea dvs. intrucat in baza contractului de....aceastea efectuau doar lucrari pentru firma X insa nu sunt bunurile lor proprii.
Dupa ce vine raspunsul acestora...mai intrebati-ne.
av.M.Hornea
o actiune pe obligatia de a da, dar pana atunci trebuie demarata procedura prealabila prevazuta de art. 720 indice 1 C. Pr. Civila.. verificati-va mesageria privata..
cu stima, avocatPetre
De asemenea puteti face plangere penala pentru furt sau abuz de incredere.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare abby abby Sunt sanse sa fie admisa o astfel de actiune? Ce se poate face? cand......X vinde un auto in 1994 lui Y , cu chitanta de mana , nu se fac formalitatile ... (vezi toată discuția)
Problema interesanta adimanea adimanea Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.(nu sunt avocat sau jurist,insa de 3 ani reprezint o Asociatie de Proprietari in instanta in urmatorul ... (vezi toată discuția)
"sechestru" cu cantec? Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu O firma \"x\" inchiriaza o hala de productie unei societati \"y\". conform contractului societatea \"y\" trebuia sa plateasca prima chirie pe 25 dec. 2009. ... (vezi toată discuția)