avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ce inseamna \" fata de lipsa de procedura cu parata\"
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ce inseamna " fata de lipsa de procedura cu parata"

am un proces pe rol pt neplata unei sume in urma efectuarii unui transport de marfa international. la al doilea termen de judecata pe 09.06.2010 pe situl judecatoriei este trecut urmatorul text: " Fata de lipsa de procedura cu parata ". ce inseamna asta? mai trebiue sa completez la dosar ceva, sau nu a primit parata instiintare? nu stiu ce o fi, urmatorul termen este pe 07.07.2010
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:00, 15 Iunie 2010
nu s-a indeplinit procedura de citare cu parata, adica citatia nu a ajuns la ea.
Lipsa de procedura apare atunci cand procedura de citare fata de una din parti nu a fost corect indeplinita,in acest caz fata de parata,adica citatia nu a ajuns la ea.;)
Lipsa de procedura cu una din parti exista atunci cand acea partea nu se infatiseaza in fata instantei, personal sau prin mandatar, si poate insemna ca:
- citatia nu a fost completata corect cu numele si adresa partii;
- citatia nu a fost emisa deloc pe numele partii;
- citatia a fost emisa dar nu s-a intors comunicarea la dosar pana la termen astfel ca nu se cunoaste cand si daca a primit partea citatia;
- citarea trebuia facuta si prin afisare, dar a fost doar citata doar la domiciliu etc. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Lipsa de procedura dorinv dorinv 1.Explicati-mi si mie va rog ce inseamna lipsa de procedura si cand e cazul sa o invoci? 2. O societate comercial e obligata sa compara in fata instantei in ... (vezi toată discuția)
Citare prin publicare pe portalul instanþelor de judecatã, cel sau publicarea citatiei pe portalul instanþelor de judecatã?!? Popescu2012 Popescu2012 Citare Prin publicare pe portalul instanţelor sau citatia publicată pe portalul instanţelor de judecată? 1. Ce efecte are citarea/citatia prin ... (vezi toată discuția)