avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in semnatura si act si documente false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in semnatura si act si documente false

Buna ziua,
Fiul matusii mele a facut mai multe "inselaciuni", insa una dintre ele ma intereseaza in mod deosebit, intrucat m-a implicat si pe mine. La data respectiva era casatorit cu sotia sa si a vrut sa faca un credit pentru cumpararea unei case, insa sotia sa nu a fost de acord cu acest lucru. El a venit la mine si m-a rugat sa-l ajut sa-l insotesc la un notariat si sa ma dau drept sotia sa. Am mers cu el si am semnat in locul sotiei sale.Au cerut sa le dau un act de identitate, moment in care varul meu a scos un buletin si l-a inmanat secretarei, ulterior am vazut ca era un buletin in care aparea o poza cu mine, dar erau datele sotiei varului....nu stiu ce a fost in capul meu, dar am mers mai departe in aceasta sarada, am semnat toate acele documente, precum si cele date de cei de la banca.Imi recunosc partea la vina doar in limitele mentionate mai sus, nu am beneficiat de nimic. La ce urmari sa ma astept dupa efectuarea urmaririi penale?
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
irisddd, utilizator
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, mi-au fost de mare ajutor!
r.gabi a scris:

Ati savarsit,mai multe infractiuni,aflate in concurs real,conf art.33 lit a c.pen.
1.fals in inscrisuri sub semnatura privata(art.290 c.pen),sanctionabila cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda
2.fals in declaratii(art.292 c.pen) sanctionabila cu aceiasi pedeapsa ca infractiunea de fals in inscrisuri,de mai sus(3 luni la 2 ani sau cu amenda)
3.fals privind identitatea(art.293 c.pen),sanctionabila cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani
4.inselaciune(art.215 al.1 c.pen)sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 12 ani

Eu consider ca a savarsit urmatoarele :
S-a falsificat un act de identitate ceea ce inseamna ca doamna folosind acel act de identitate falsificat a savarsit infractiunea de uz de fals, cunoscand ca acesta e falsificat ( a vazut actul pe care apare fotografia ei cu alte date ) .
Falsul in declaratii nu il vad intrucat a savarsit fals in inscrisuri sub semnatura privata .
Iar inselaciunea consider ca ramane .
diana ramona a scris:

r.gabi a scris:

Ati savarsit,mai multe infractiuni,aflate in concurs real,conf art.33 lit a c.pen.
1.fals in inscrisuri sub semnatura privata(art.290 c.pen),sanctionabila cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda
2.fals in declaratii(art.292 c.pen) sanctionabila cu aceiasi pedeapsa ca infractiunea de fals in inscrisuri,de mai sus(3 luni la 2 ani sau cu amenda)
3.fals privind identitatea(art.293 c.pen),sanctionabila cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani
4.inselaciune(art.215 al.1 c.pen)sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 12 ani

Eu consider ca a savarsit urmatoarele :
S-a falsificat un act de identitate ceea ce inseamna ca doamna folosind acel act de identitate falsificat a savarsit infractiunea de uz de fals, cunoscand ca acesta e falsificat ( a vazut actul pe care apare fotografia ei cu alte date ) .
Falsul in declaratii nu il vad intrucat a savarsit fals in inscrisuri sub semnatura privata .
Iar inselaciunea consider ca ramane .

Falsul in declaratii apare in momentul in care persoana in cauza declara ca este alta persoana,in numele careia si semneaza actele .
Sunt de acord cu uzul de fals.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
r.gabi a scris:

Falsul in declaratii apare in momentul in care persoana in cauza declara ca este alta persoana,in numele careia si semneaza actele .

In mod evident , declararea ca are o alta identitate nu imbraca si forma infractiunii de fals in declaratii - in acest caz declararea unei identitati false este insasi mijlocul prin care se realizeaza falsul privind identitatea (fiind astfel absorbita de falsul privind identitatea ).
diana ramona a scris:

r.gabi a scris:

In mod evident , declararea ca are o alta identitate nu imbraca si forma infractiunii de fals in declaratii - in acest caz declararea unei identitati false este insasi mijlocul prin care se realizeaza falsul privind identitatea (fiind astfel absorbita de falsul privind identitatea ).

Trebuie sa recunosc ca aveti dreptate si ca imi asum greseala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru fals ganj ganj buna,as avea si eu o intrebare... imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa???? in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)
Infractiune continuata cuziamusia cuziamusia se comite o infractiune care produce efecte juridice si prejudicii intr-o cauza, fara a fi denuntata si nici sanctionata in termenul de prescriptie de 5 ani. ... (vezi toată discuția)