avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

De la fostul loc de munca a unui nou angajat am primit o adresa la care a fost atasata o Ordonanta de infiintare a popririi cu privire la pensia de intretinere emisa in anul 1997 - pentru 25 % din venitul net lunar.
Angajatul nostru a prezentat la personal doua certificate de nastere - un certificat pentru copilul pentru care exista ordonanta de poprire, si un certificat pentru al doilea copil nascut dupa emiterea ordonantei de poprire, motiv pentru care spune nu se poate sa i se retina 25% din venit.
Va rog sa-mi spuneti daca in acest caz, poprirea se face pe suma de 33% sau daca pana la o noua Ordonanta de poprire este tot de 25 %, fara sa se tina cont de cel de-al doilea copil ?

Cel mai recent răspuns: Alena , utilizator 11:14, 29 Mai 2007
Instanta hotaraste cat este exact pensia alimentara, nu poate hotari nimeni altcineva.
Daca la momentul hotararii angajatul dv. avea un copil, instanta a stabilit 25%. In cazul modificarii veniturilor ori a persoanelor din intretinere, angajatul trebuie sa ceara instantei micsorarea pensiei alimentare tinand cont de noile circumstante. Nu puteti dv. sau altcineva hotari asupra acestui fapt. Prin urmare, dv. retineti 25% pana la noi ordine. :)
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere vs. poprire pe venit: care este procentul maxim cumulat în care se pot face reținerile, și care creanță este prioritară? AndreiATB AndreiATB In cazul in care instanta de judecata hotaraste plata unei pensii alimentare pana la varsta de 18 ani a copilului in timp ce pe venitul lunar (salariu) exista ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mosneaga mosneaga Putem pune in aplicare o hotarare definitiva referitoare la retinere din salariu a pensiei alimentare a unui angajat (sentinta ne-a fost adusa de una din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Loredana_84 Loredana_84 O salariata plateste pensie alimentara - prin mandat postal, nu ii facem poprire asupra salariului. In plus, firma la care e angajata, a primit o adresa de ... (vezi toată discuția)