Sunt in concediu de crestere copil care va implini 2 ani in ianuarie 2008. Problema este ca in prezent mi s-a oferit posibilitatea sa tin administratia la scara blocului unde locuiesc pe baza unei conventii civile de unde pot lua niste bani pentru a-mi acoperi cheltuielile. Precizez ca timpul de munca este 2 (doua) ore zi / 2 (doua) zile pe saptamana. si lunar se plateste de catre asociatie impozit pe acesti bani.
Intrebarea mea este : are vreo legatura conventia civila incheiata cu indemnizatia de crestere copil? trebuie sa intrerup concediul de crestere copil pentru a presta aceasta activitate si a fi remunerata??? Cum trebuie sa procedez pentru a ma trezi ca mi se cer banii inapoi?????
pt.catalina: plata indemnizatiei se suspenda pe perioada in care obtii venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Ai obligatia de a anunta in scris primaria despre faptul ca vei obtine venit. Daca nu anunti....hmm....dupa ce se vor depune fisele fiscale aferente lui 2007, nu e greu sa te depisteze....
pt.anca: pt a beneficia de concediu crestere copil si indemnizatia aferenta trebuie sa ai in utlimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Ori tu ai si contract de munca, si venituri din drepturi de autor ( care, conf. Codului fiscal se incadreaza la venituri independente), deci nu ai de ce sa-ti faci griji:)