avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citat ca martor cu catuse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citat ca martor cu catuse

Buna,
Ieri seara am fost vizitat acsa de un jandarm care a spus ca are un mandat de aducere pe numele meu la tribunal pentru data de maine dimineata in calitate de martor pentru un proces penal de inselaciune.Citatia am primit si eu in posta si normal ca o sa ma prezint singur dar vreau sa precezez faptul ca acel jandarm mi-a dat intalnire cu el dimineata sa ma duca cica la instanta iar daca nu merg o sa ma caute si ma va duce incatusat.Intrebarea mea este daca este posibil asa ceva si in ce tara traim?
poti incatuca asa pur si simplu pe oricine ca pe ulimul infractor sau urmarit general plus de asta e prima citatie nu a 10-a.Eu il cunosc si pe inculpat si nu o sa fie prezent ca nu este in tara si cineva a spus ca maine nu o sa audieze pe nimeni ca la prima infatisare se amana din lipsa de procedura.Se poate asa ceva?Cat o sa ma cheme pana voi fi audiat si lasat in pace?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: un om simplu , utilizator 17:08, 21 Iunie 2010
Mandatul de aducere cu executare efectiva, il imputerniceste pe politist sa va aduca la cunostinta ca trebuie sa va prezentati la instanta si sa va conduca acolo. NU INCATUSAT. Nu are puterea de a va aresta politistul si nici motivul. Mergeti la instanta, dati declaratie cu ce stiti si veti fi lasat in pace.Daca nu va prezentati puteti fi amendat.Este posibil si sa fie lipsa de procedura si sa nu fiti audiat, insa asta nu stiti. Decat sa riscati o amenda...
av. M.Hornea
daca ati fost citat cu mandat de aducere inseamna ca nu e primul termen de judecata ci ati mai fost citat si nu v-ati prezentat.
jandarmul nu a facut altceva decat sa va aduca la cunostinta ca el trebuie sa indeplineasca acel mandat .
daca dvs nu va prezentati la mai multe termene si declaratia dvs este importanta pentru a se da o solutie corecta instanta considera ca e rea vointa din partea dvs si trebuie sa ia unele masuri ca dvs sa fiti prezent la termen.
eu nu cred ca-i prima citatie
apoi, imprejurarea ca beneficiati de societatea in care traiti...legal, sunteti obligat sau puteti fi constrans, la a spune ceea ce stiti despre motivele pt care ati fost citat:)
eu sunt de acord cu jandarmul
Acel jandarm a spus ca ma duce incatusat daca nu merg de buna voie si asta m-a iritat ff tare asta am inteles f.bine.Dar caca ma duc maine nu ma poate audia pe mine si pe restul cand vor ei?Ce e acel viciu de procedura care de regula se intampla la prima infatisare la un proces penal?Eu nu ma pricep
Cu siguranta este prima citatie ca nu-s tampit.Daca erau mai multe poate intelegeam

Alte discuții în legătură

Mandat de aducere - ce inseamna gabykro gabykro Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Imi poate spune cineva ce inseamna acest lucru \\"Solutie: Amana cauza la data de ... (vezi toată discuția)
Cand se emite mandatul de aducere? Antonia01 Antonia01 Buna ziua, As dori daca se poate sa imi explicati care sunt situatiile in care se emite un mandat de aducere? Sa fiu mai explicita, o persoana a fost adusa ... (vezi toată discuția)
Prezenta la proces Agentevil Agentevil Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces penal in stare de apel unde sunt chemat ca martor?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si nu am ... (vezi toată discuția)