avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deces asociat unic - dizolvare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deces asociat unic - dizolvare societate comerciala

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta:

Societate comerciala cu raspundere limitata - in urma decesului asociatului unic, mostenitorii nu doresc preluarea societatii si vor dizolvarea acesteia. Partajul inca nu s-a efectuat.
Se poate depune cerere in baza art. 237 alin. 1 din legea 31/1990 pentru dizolvarea societatii? Daca da, cum se procedeaza?
Se mai impune redactarea hotararii aga de dizolvare a societatii de catre mostenitori?

Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Ionita Florin
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Anca. , utilizator 16:07, 24 Decembrie 2016
Am urmatoarea situatie: Deces asociat unic + administrator
Mostenitori: 5 copii + sotie

Am inteles ca trebuie sa astept efectuarea succesiunii, iar apoi, la Registrul comertului, ce acte trebuie depuse in vederea continuarii activitatii firmei, cu mostenitorii legali?
Banuiala mea:

1. Hotarare AGA, care sa aiba ca si continut:
Art. 1. In urma decesului asociatului unic, in baza certificatului de deces al acestuia seria _____, nr. _______ emis la data de ________ si in baza certificatului de mostenitor nr. _____/________ noii asociati si aportul acestora la capitalul social este urmatorul:
Art. 2. Revocare din functia de administrator a vechiului administrator.
Art. 3. Numire in functia de administrator a unuia dintre mostenitori.

2. Act constitutiv actualizat - in care asociati sunt noii mostenitori

3. Copie certificat de deces

4. Copie certificat de mostenitor

5. Cerere inregistrare

6. Imputernicire

Altceva mai trebuie?
Multumesc!
Buna ziua,
Sunt intr-o situație asemănătoare cu a dumneavoastră. Când aveți puțin timp, imi puteți spune cum ați rezolvat? Va mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor asociat unic srl alin-m alin-m Am urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat in luna decembrie 2009 fiind asociat unic la un SRL. Eu si fratele meu suntem mostenitori conform Certificatului ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma Mamacita Mamacita Buna ziua, Tatal meu era unic actionar la un S.R.L si a decedat in luna iulie 2010. Doresc sa inchid aceasta firma. Care este procedura si de ce este nevoie ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si administrator decedat magdalenapaun magdalenapaun asociatul unic si administrator al societatii a decedat. are mostenitori care vor sa accepte succesiunea. care sunt etapele ce trebuiesc parcurse? exista un ... (vezi toată discuția)