Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta:
Societate comerciala cu raspundere limitata - in urma decesului asociatului unic, mostenitorii nu doresc preluarea societatii si vor dizolvarea acesteia. Partajul inca nu s-a efectuat.
Se poate depune cerere in baza art. 237 alin. 1 din legea 31/1990 pentru dizolvarea societatii? Daca da, cum se procedeaza?
Se mai impune redactarea hotararii aga de dizolvare a societatii de catre mostenitori?
Am urmatoarea situatie: Deces asociat unic + administrator
Mostenitori: 5 copii + sotie
Am inteles ca trebuie sa astept efectuarea succesiunii, iar apoi, la Registrul comertului, ce acte trebuie depuse in vederea continuarii activitatii firmei, cu mostenitorii legali?
Banuiala mea:
1. Hotarare AGA, care sa aiba ca si continut:
Art. 1. In urma decesului asociatului unic, in baza certificatului de deces al acestuia seria _____, nr. _______ emis la data de ________ si in baza certificatului de mostenitor nr. _____/________ noii asociati si aportul acestora la capitalul social este urmatorul:
Art. 2. Revocare din functia de administrator a vechiului administrator.
Art. 3. Numire in functia de administrator a unuia dintre mostenitori.
2. Act constitutiv actualizat - in care asociati sunt noii mostenitori
Lichidare firma
Mamacita
Buna ziua,
Tatal meu era unic actionar la un S.R.L si a decedat in luna iulie 2010. Doresc sa inchid aceasta firma. Care este procedura si de ce este nevoie ... (vezi toată discuția)