in perioada 2007 -2008 am lucrat la o firma cu contract de munca nedeterminat
.In 2008 am intrat in concediu de crestere a copilului iar acum pe 22 .06.2010 ia sfarsit (copilul implineste 2 ani).Firma la care am lucrat s-a inchis , mi-au trimis carnetul de munca suspendat si nu vor sa mi-l inchida sa pot beneficia de somaj.Tin sa precizez ca eu sunt din Bacau iar firam are sediul la Bucuresti.Nu stiu cui sa ma adresez sa ma poata ajuta.La itm am incercat sa sun si ma paseaza de la un nr de tel. la altul.Nu stiu ce sa mai fac va rog lamuriti-ma si pe mine ce trebuie sa fac?:(
Ar trebui ca firma lichidatoare sa detina actele contabile ale fostului angajator .. mergeti la ITM si verificati daca sunt depuse state de plata si solicitati-le sa va elibereze copii de pe state astfel incat lichidatorul sa va intocmeasca adeverinta pentru somaj.
Din nefericire sotia mea a patit la fel. Aveti nevoie de urmatoarele documente: 1. Decizie de reincadrare. 2. Decizie de incetare a contractului de munca.
Noi am rezolvat in felul urmator: 1. Am descoperit angajatul ITM (ghiseul) care avea in evidenta angajatorul.
2. Am rugat respectiva doamna sa ne ajute cu modelul de decizie si adeverinta de vechime.
3. Am intocmit cele 2 Decizii + Adeverinta impreuna
4. Am cautat angajatorul si, dupa lupte sangeroase i-am convins sa semneze si sa inregistreze(in registrele proprii) actele respective.
5. Am mers personal la ITM si am depus actele.
Sigur ca legal era ca angajatorul sa depuna toate aceste Decizii la ITM, dar daca stati dupa ei.......... Tot adevarat este ca ei(angajatorii sotiei) au "uitat'' sa o treca in statele de plata la 5 luni dupa suspendarea contractului, si a trebuit sa depuna statele de plata corectate. Adica ton noi le-am depus.