Ioan Marinescu a scris:
probabil ca ati mertitat o corectiie de genul asta.nu cred ca doua copile de 14 ani s-au apucat aiurea sa va zgarie masina.cred ca sunteti un cadru dudactic agresiv care si-a primit pe3deapsa.mult succes,si la mai mare.
Cred ca nu isi are rostul atacul la persoana . Ori sunteti vreun fost corigent ? :foottap:
Datorita invatatorilor si profesorilor stiti sa scrieti si sa cititi .
@
nicoletadiana
Ptr a raspunde penal , minorii intre 14 si 16 ani , trebuie sa aiba discernamant la data comiterii faptei , in mod contrar nefiind angajata raspunderea penala fata de acestia . Daca se dovedeste ca au discernamant , va constituiti parte civila in procesul penal .
In caz contrar , deschideti o actiune in instanta impotriva parintilor minorelor , care sunt responsabili ptr prejudiciul cauzat de copiii lor minori , in temeiul art 998-1000 Cod Civil .
Masina o puteti face dvs unde doriti , iar factura o depuneti la dosarul cauzei . De asemenea puteti vorbi cu parintii minorelor ptr a va acoperi cheltuielile si ptr a nu-i mai actiona prin instanta si astfel ei sa nu mai plateasca si cheltuielile de judecata . Ramane la latitudinea lor daca vor accepta varianta amiabila sau vor prefera un proces .