avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pe perioada unui litigiu de munca cu un angajator, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pe perioada unui litigiu de munca cu un angajator, angajatul merge in continuare la munca? Este platit?

Daca un angajat da un angajator in judecata, cum se procedeaza? angajatul merge la munca in continuare? va fi platit pe perioada in care se judeca in instanta, pana la solutionarea lititgiului?
Cel mai recent răspuns: curaj , utilizator 10:43, 18 Iunie 2010
curaj a scris:

Daca un angajat da un angajator in judecata, cum se procedeaza? angajatul merge la munca in continuare? va fi platit pe perioada in care se judeca in instanta, pana la solutionarea lititgiului?


Care este obiectul acestui litigiu?
Tratament inegal discriminatoriu si disponibilizare nejustificata
Daca s-a contestat si decizia de concediere, atunci nu are cum sa se prezinte la munca intrucat pana la solutionarea contestatiei acesta nu mai este salariat.

Daca obiectul litigiului nu are inclusa si anularea deciziei de concediere, ci alt obiect atunci salariatul trebuie sa se prezinte la munca, iar pentru activitatea depusa va fi platit.
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Altfel spus; pot fi de acord cu decizia de concediere si s-o accept . dincolo de asta pot merge la sericiu in continuare dand compania in judecata pt tratament discriminatoriu si inegal (pana ce expira preavizul dat pt disponibilizare)?
1. Atata timp cat va aflati sub contract individual de munca cu angajatorul trebuie sa respectati programul de lucru.
2. Litigiul dvs. cu angajatorul nu va scuteste de prezenta la serviciu si de indeplinirea atributiilor din fisa postului.

Alte discuții în legătură

Cat de eficient este consiliul national pt combaterea discriminarii? curaj curaj As vrea sa convenim o data pt totdeauna daca tratamentul preferantial, inegal este considerat o forma de discriminare. Daca da, si daca merg si eu si inca o ... (vezi toată discuția)
A fost admisa reconventionala iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua, Ieri in cadrul litigiului a fost admisa cerererea reconventionala. Avocatul a fost f.f.mirat. A cerut timbrare si competenta teritoariala si totusi ... (vezi toată discuția)
Emitere decizie suspendare a unei decizii de concediere in timpul litigiului cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog sa ma sfatutiti cu privire la urmatoarea speta Un salariat al unei soietati comerciale a fost disponibilizat ca urmare a desfiintarii ... (vezi toată discuția)