avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pe perioada unui litigiu de munca cu un angajator, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pe perioada unui litigiu de munca cu un angajator, angajatul merge in continuare la munca? Este platit?

Daca un angajat da un angajator in judecata, cum se procedeaza? angajatul merge la munca in continuare? va fi platit pe perioada in care se judeca in instanta, pana la solutionarea lititgiului?
Cel mai recent răspuns: curaj , utilizator 10:43, 18 Iunie 2010
curaj a scris:

Altfel spus; pot fi de acord cu decizia de concediere si s-o accept . dincolo de asta pot merge la sericiu in continuare dand compania in judecata pt tratament discriminatoriu si inegal (pana ce expira preavizul dat pt disponibilizare)?

Nu cred ca ati inteles ceea ce am zis ...daca s-a emis decizia de concediere si c.i.m. a incetat nu mai aveti cum sa mai mergeti la serviciu.
Daca ati dat in judecata angajatorul si sunteti in perioada de preaviz, pana la expirarea acestei perioade atunci trebuie sa va prezentati la munca.
tocmai, ca eu vreau sa merg la munca pana la solutionarea litigiului. asta a fost si intrebarea: daca dau angajatorul in judecata pt discriminare, dar eu intre timp sunt disponibilizata, ce fac, merg la munca pe perioada lititgiului?

sunt doua spetze separate si poate de aia produc atatea incurcaturi.
normal ca pe perioada preavizului merg la munca, asta stiam. daca insa suntem pe un litigiu de alta natura, ce fac?

dar intre timp mi s-a raspuns: merg la munca pana la expirarea preavizului dupa care astept acasa sa se rezolve problema cu tratamentul inegal.
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
curaj, utilizator
Daca e vorba de discriminare, nu strica sa depuneti chemarea in judecata si la CNCD (Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii). Cred ca va pot ajuta.

[ link extern ] /
Puteti face o petitie catre CNCD, dar pana se i-a o hotarare daca este sau nu discriminare in cazul dvs. poate dura si 10, 12 luni sunt foarte multe dosare de solutionat chiar daca termenul dat prin lege de solutionare este de 90 de zile de la data inregistrarii petitiei.
cred ca e vorba mai degraba de tratament inegal. discriminare din cate stiu eu se refera strict la criterii de rasa, religie, apartenenta politica, culoare, preferinte sexuale etc....

As vrea sa ma ajutati sa inteleg unde se incadreaza urmatoarea situatie: sefa noastra s-a angajat o luna mai tarziu decat noi, si cand s-a angajat si-a mai adus doua prietene in subordinea ei, pe aceeasi pozitie cu noi. INSA; tratamentul este vadit preferential: noi nu avem acces la informatie, la bazele de date, in timp ce prietenele aduse de ea au instalate bazele de date. nu suntem chemate niciodata in sedinte care ne privesc, ele sunt tot timpul prezente la toate sedintele importante. nu ne comunica absolut nimic din ce se intampla in departament, in schimb sefa cu prietenele ei stau incuiate in biroul sefei toata ziua. In plus, ce ne frapeaza este faptul ca noua nu ni se da de munca, in contextul in care sunt multe proiecte si lucruri de facut. Nu facem absolut nimic toata ziua, totul este concentrat in mainile sefei si prietenelor lor.

Aceasta nu e discriminare, e tratament ilegal? in ce temei putem da in judecata pt ca asta vrem sa facem?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de eficient este consiliul national pt combaterea discriminarii? curaj curaj As vrea sa convenim o data pt totdeauna daca tratamentul preferantial, inegal este considerat o forma de discriminare. Daca da, si daca merg si eu si inca o ... (vezi toată discuția)
A fost admisa reconventionala iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua, Ieri in cadrul litigiului a fost admisa cerererea reconventionala. Avocatul a fost f.f.mirat. A cerut timbrare si competenta teritoariala si totusi ... (vezi toată discuția)
Emitere decizie suspendare a unei decizii de concediere in timpul litigiului cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog sa ma sfatutiti cu privire la urmatoarea speta Un salariat al unei soietati comerciale a fost disponibilizat ca urmare a desfiintarii ... (vezi toată discuția)