avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
LIVE, ACUM (499 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchirierea la comun. Posibila sau nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchirierea la comun. Posibila sau nu?

Calduroase salutari.

Vin cu urmatoarea problema la care sper sa primesc un sfat.

Locuiesc intr-o casa cu 2 apartamente care au la comun scara de acces si grupul sanitar. Noul vecin doreste sa inchirieze apartamentul. Este posibil ca intr-o astfel de situatie sa poata fi inchiriat un apartament?
Cel mai recent răspuns: StefanescuAlexandru , utilizator 13:02, 20 Iunie 2010
Dupa parerea mea se poate inchiria.
De ce nu?

daca "noul vecin" e proprietar pe partea lui si co-proprietar pe dependinte si scara de acces.
Proprietarul poate sa inchirieze. Dar cel care intreaba spune ca "locuieste intr-o casa cu 2 apartamente" , ca "noul vecin".... Nu ne spune daca acesta, vecinul, este proprietar. Daca nu-i proprietar, nu poate inchiria.
Ambii sunt proprietari. Eu ma gandeam ca pentru a inchiria ceea ce se afla in coproprietate necesita un acord al partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu inchirierea uscatoriei din bloc Matei Angela Matei Angela Buna ziua Problema este legata de faptul ca un vecin din bloc inchiriaza in mod permanent apartamentul pe care-l are in proprietate si acum are pretentia ca ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare conform decret lege 61/1990 alice19ice alice19ice Tatal meu a achizitionat un apartament intr-o vila compusa din 8 apartamente dispuse 4 la parter si 4 la etajul 1. Accesul fiecarui proprietar in apartament se ... (vezi toată discuția)
Abuzul presendintelui de asociatie de proprietari vinti vinti in blocul de 10 etaje unde locuiesc s-au termoizolat peretii laterali de nord si de sud (???):O si am solicitat sa se termoizoleze si peretele din scara din ... (vezi toată discuția)