avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Ofertã neconformã ?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Ofertã neconformã ?

Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns... în acest sens, vă expun pe scurt speţa :
Am participat la o licitaţie de achiziţie lucrări; în urma şedinţei de deschidere a ofertelor, am rămas doar doi candidaţi; a urmat licitaţia electronică, etapă în care, ambii ofertanţi am coborât preţul sub pragul de 85% din valoarea estimată - ceea ce, conform art. 36 1 din Hot.834/2009, însemna un preţ aparent neobişnuit de scăzut. În urma clarificărilor solicitate de autoritatea contractantă, celălalt ofertant a câştigat licitaţia strict pe criteriul de atribuire "preţul cel mai scăzut", fără a se ţine cont şi de faptul că respectivul modificase propunerea tehnică - fapt ce generează neconformitate, conform pct.47 din Hot.834/2009 (ce modifică şi completează art.79 din HG 925/2006). ªtiu că singura cale de atac este contestaţia, însă, trebuie să dovedesc prin înscrisuri această modificare a ofertei tehnice...
Ce soluţie îmi puteţi oferi ?

Vă mulţumesc mult pentru ajutor.
O zi bună !
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 12:58, 21 Iunie 2010
dvs. de unde cunoasteti ca si-a modificat oferta tehnica?
:( Solicitasem un răspuns, nu o altă întrebare....
Din informatiile prezentate nu se intelege mare lucru. In urma licitatiei electronice ati avut pretul cel mai mic? care a fost criteriul de atribuire? cum se motiveaza declararea ofertei dvs. ca necastigatoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie procedurã Andreea_F Andreea_F Bună ziua! Vă solicit nişte sfaturi în legătură cu următoarea problemă: Firma unde lucrez a participat la o licitaţiei deschisă, pentru atribuirea ... (vezi toată discuția)
Cum e cu 85%? Jurist TM Jurist TM Potrivit prevederilor OUG 925/2006 actualizata, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut raportat la ce urmeaza a se executa, furniza sau presta, ... (vezi toată discuția)
Clarificare la pret neobisnuit de scazut - cerere de oferta jigan56 jigan56 Buna ziua, La evaluarea ofertei financiare a singurului ofertan admis in cadrul unei cereri de oferte, pentru atribuirea unui contract de furnizare produse, ... (vezi toată discuția)