avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare domiciliu angajati RENEL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare domiciliu angajati RENEL

Buna ziua,
Am o problema cu un transformator amplasat in gradina in mijlocul vitei de vie. De cate ori au fost nevoie de verificari, reparatii sau chiar inlocuirea lui. nu am fost anuntati! Pur si simplu ne trezeam cu angajatii RENEL in gradina noastra.
Chiar astazi i-am vazut in gradina, (din cauza unei furtuni s-a produs o pana de curent si presupun ca au fost nevoie de ceva reparatii). Si i-am intrebat daca cumva e pustiu!
Va rog sa-mi spuneti daca urmatoarea situatie se incadreaza in categ. violare de domiciliu si cum trebuie procedat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 14:23, 21 Iunie 2010
In primul rand ar trebui sa formulati o cerere la societatea de electricitate prin care solicitati sa fie mutat transformatorul de pe terenul proprietatea dvs.pe domeniul public.
Formulati o notificare prin intermediul executorului judecatoresc prin care somati societatea sa iamasurile de mutare a transformatorului in caz contrar,urmand a-i actiona in judecata in acest sens.
De asemeni notificati-i prin aceiasi notificare sa nu mai intre salariatii societatii pe terenul dvs,fara aprobare,urmand a sesiza daca se mai repeta situatia organele de cercetare penala cu plangere penala.
Poate in aceste situatii se poate rezolva totul pe cale amiabila
buna ziua .
ca o completare : in cazul in care cei de la RENEL nu vor da curs notificarii respective, puteti face plangere penala pt. savarsirea infractiunii de tulburare de posesie .
Nu se comite nici o infractiune. Au ca obiect utilitatea publica, au caracter legal.
Studiati legea nr. 13/2007 modificata legea energiei electrice, pentru a proceda in consecinta.
Mai jos va expun doar un extras din lege:


Coform Legii nr. 13/2007 modificata legea energiei electrice, art 16 alin2 “Asupra terenurilor si bunurilor proprietate publica sau privata a altor persoane fizice ori juridice si asupra activitatilor desfasurate de persoane fizice sau juridice in vecinatatea capacitatii energetice, titularii autorizatiilor de infiintare si titularii licentelor beneficiaza, in conditiile legii, pe durata lucrarilor de realizare si retehnologizare, respectiv de functionare a capacitatii energetice, de urmatoarele drepturi:
a) dreptul de uz pentru executarea lucrarilor necesare realizarii sau retehnologizarii capacitatii energetice, obiect al autorizatiei;
b) dreptul de uz pentru asigurarea functionarii normale a capacitatii, obiect al autorizatiei de infiintare, pentru reviziile, reparatiile si interventiile necesare;
c) servitutea de trecere subterana, de suprafata sau aeriana pentru instalarea de retele electrice sau alte echipamente aferente capacitatii energetice si pentru acces la locul de amplasare a acestora, in conditiile legii;
d) dreptul de a obtine restrangerea sau incetarea unor activitati care ar putea pune in pericol persoane si bunuri;
e) dreptul de acces la utilitatile publice.
(3) Drepturile de uz si de servitute au ca obiect utilitatea publica, au caracter legal, iar continutul acestora este prevazut la art. 19 si se exercita pe toata durata existentei capacitatii energetice sau, temporar, cu ocazia retehnologizarii unei capacitati in functiune, reparatiei, reviziei, lucrarilor de interventie in caz de avarie.
(4) Exercitarea drepturilor de uz si servitute asupra proprietatilor statului si ale unitatilor administrativ-teritoriale afectate de capacitatile energetice se realizeaza cu titlu gratuit pe toata durata existentei acestora.
(5) Exercitarea drepturilor de uz si de servitute asupra proprietatilor private afectate de capacitatile energetice, care se vor realiza dupa intrarea in vigoare a prezentei legi, se face in conformitate cu regulile procedurale privind conditiile si termenii referitori la durata, continutul si limitele de exercitare a acestor drepturi, prevazute intr-o conventie-cadru, precum si pentru determinarea cuantumului indemnizatiilor si a despagubirilor si a modului de plata a acestora, care se aproba, impreuna cu conventia-cadru, prin hotarare a Guvernului, la propunerea ministerului de resort, in termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi.
(6) Proprietarii terenurilor afectate de exercitarea drepturilor de uz si de servitute de catre titularii de licente si autorizatii pot solicita incheierea de conventii, conform prevederilor alin. (5).
(7) Titularii de licente si autorizatii sunt obligati sa procedeze la incheierea conventiilor-cadru prevazute la alin. (5) in termen de maximum 30 de zile de la solicitarea proprietarilor afectati”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabluri de tensiune de la electrica trec prin proprietate. GermanAlex GermanAlex Am o proprietate de cateva hectare prin care trec cabluri de tensiune pe stalpi de la Electrica. Din cauza aceasta am probleme cu vanzarea anumitor loturi, iar ... (vezi toată discuția)
Retea electrica pe domeniu privat. Cromatic Cromatic Prin amabilitatea dumneavoastra as dori cateva sfaturi in legatura cu problema descrisa mai jos. Parintii mei au in proprietate un teren INTRAVILAN ... (vezi toată discuția)
Pe terenul meu exista un stalp de electricitate, nu obtin niciun beneficiu? peugen peugen Sunt proprietarul unui teren pe care se gaseste un stalp de electricitate. Nu as putea obtine o reducere la tariful bransamentui sau sa plateasca ENEL-ul o ... (vezi toată discuția)