avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... investirea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

investirea hotararii judecatoresti

Buna ziua,
Am depus la Casa de Pensii Brasov in luna septembrie 2009 dosarul pentru pensionare.Dosarul s-a respins prin Decizia R 26614/10.11.2009 pentru care am depus contestatie la Tribunalul Brasov..Rezolutia tribunalului a fost urmatoarea:

admite contestaţia formulată de contestatoarea TUDOR EUGENIA în contradictoriu cu intimata CASA JUDEŢEANÃ DE PENSII BRAªOV şi, în consecinţă: Anulează decizia nr. R 26614/10.11.2009 emisă de intimată, prin care s-a respins cererea contestatoarei de înscriere la pensie pentru limită de vârstă. Obligă intimata să emită o nouă decizie de pensionare în favoarea contestatoarei, urmare a valorificării adeverinţei nr. 564/02.09.2009 emisă de S.C. ELECTROPRECIZIA S.A. Săcele, respectiv a stagiului de cotizare desfăşurat în grupa I de muncă în perioada 16.12.1981 – 25.11.1999.
In urma primirii sentintei am depus la Casa de Pensii o cerere prin care sa-mi emita o noua decizie de pensionare.Insa raspunsul primit a fost urmatorul:"Potrivit art.374 Cod Procedura Civila ali.1 si 2 nici o hotarare judecatoreasca nu se va putea executa daca nu este investita cu formula executorie prevazuta de art.269 alin.1.Investirea hotararilor cu formula executorie se face de catre prima instanta ,adica de Tribunalul Brasov.
In concluzie,deorece sentinta inaintata CJP Brasov pentru punere in executare nu este investita cu formula executorie,cererea dvs. nu poate fi solutionata in mod favorabil"
Rugamintea mea este sa ma indrumati ce trebuie sa fac ,unde trebuie sa -ma adresez pentru rezolvarea problemei
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 09:43, 1 Septembrie 2010
Buna ziua! Asa cum vi s-s spus de acolo, pentru ca ei sa puna in executare sentinta , aceasta trebuie sa fie investita cu formula executorie.Trebuie sa mergeti la grefa Tribunalului Brasov sa depuneti o cerere si o taxa de timbru si un timbru judiciar, im preuna cu sentinta, dupa care instanta va da o incheiere prin care se va dispune investirea hotararii cu formula executorie.

Este simplu de formulat.
Catre tribunalul Basov,
Subsemnata------, domiciata.......( si toata celelalte date de identificare, CI, CNP), in calitate de reclamanta in dosarul...., solict respectuos investirea cu formula executorie a hotararii nr.../ din...,in baza art.269 alin.1 Cod procedura civila, pentu a putea fi pusa in executare de catre organele abilitate.
Anexez dovada achitarii taxei de timbru si timbru judiciar( atasati chitanta si timbru).
Semnatura.
Taxa jud. de timbru este o suma fixa,nu stiu exact cati lei( nu foate mult, insa), dar va spune la tribunal cand mergeti cu cererea si o depuneti la registratura.
Succes. Ce a fost mai greu a trecut. Impotant este ca vi s-a admis actiunea si nu a fost atacata de parat.
Hotararile judecatoresti care au ca obiect pensii acordate in cadrul asigurarilor sociale sunt executorii de drept (art. 278, pct. 3 Cod procedura civila). Potrivit art. 374 ind. 1 Cod procedura civila, "hotararile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu sunt puse in executare fara investirea cu formula executorie".

Cam asta zice Codul de procedura civila, ca sentinta civila pe care o aveti trebuia sa fie pusa in executare fara a fi necesara investirea cu formula executorie. Asa cum v-am mai spus, eu cred ca vor face recurs. Dosarul odata plecat la instanta de recurs, nu mai puteti investi hotararea.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua,
Am cerut depus la Tribunalul Brasov cererea pentru investirea cu formula executorie si am primit investirea pe care scrie definitiva.Asta inseamna ca nu au facut recurs? In cazul in care au facut recurs exista posibilitatea ca sentinta instantei de la Curtea de Apel sa nu fie deferita de cea a Tribunalului,desi toate probele sunt favorabile?
Va multumesc
lalyana a scris:
Am cerut depus la Tribunalul Brasov cererea pentru investirea cu formula executorie si am primit investirea pe care scrie definitiva.

Asta inseamna ca hotararea este definitiva. Ea oricum este definitiva, intrucat este susceptibila de a fi atacata doar cu recurs.

Aceasta este formula executorie:
-pe prima pagina, sus: "Noi, Presedintele Romaniei"
-pe ultima pagina "Dam imputernicire si ordonam organelor de executare sa puna in executare prezenta hotarare. Ordonam agentilor fortei publice sa acorde concursul la executarea acestei hotarari, iar procurorilor sa staruie pentru ducerea ei la indeplinire, in conditiile legii. Spre credinta, prezenta (hotarare) s-a semnat de... "

Aveti aceste doua stampile aplicate pe prima si ultima pagina?

Alte discuții în legătură

Decizie pensie lalyana lalyana Buna ziua, Am depus la Casa de Pensii Brasov in luna septembrie 2009 dosarul pentru pensionare.Dosarul s-a respins prin Decizia R 26614/10.11.2009 pentru ... (vezi toată discuția)
Daca s-a facut recurs, inainte de acesta nu trebuia sa primesc acasa hotararea de la prima instanta? miha6809 miha6809 [i]Pe data de 20.10.2010 am castigat procesul conform celor de mai jos :[/i] 15/09/2010 termen pentru a se lua cunoştinţă de întâmpinareşi ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor la pensie in urma unei hotarari judecatoresti silviaRadu54 silviaRadu54 Printr-o hotarare judecatoresca ramasa definitiva in urma recursului am castigat drepturi restante la pensie din anul 2012. 1. Cum trebuie sa procedez? 2. ... (vezi toată discuția)