avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

am terminat facultatea dar mi-am aminat licenta pina in iarna. oare pot beneficia de ajutor de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:11, 20 Iunie 2010
Nu veti putea beneficia de somaj, conditia pentru a obtine indemnizatia o constituie printre altele si absolvirea studiilor cu diploma de licenta obtinuta.
1. Nici Legea 76/2002, nici Normele de aplicare nu precizeaza ca este nevoie de diploma de licenta.
2. Mergeti la AJOFM (in termen de 60 de zile de la absolvire) cu o adeverinta de absolvent si vedeti ce va zice.
3. Am gasit textul legal care va intereseaza, in Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 51^1. - (1) Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi de invatamant superior care nu au promovat examenul de licenta beneficiaza, in conditiile legii, de subventia prevazuta la art. 80 alin. (1) lit. b) din lege.
(2) Prevederile art. 80 din lege se aplica in situatia in care angajatorii incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant care la data absolvirii studiilor nu aveau raporturi de munca sau de serviciu.
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie absolvent 2014 dora90 dora90 Buna ziua! Intrebarea mea este: de la ce data esti considerat absolvent de master? De la data in care ai finalizat anul terminal sau la data la care ai ... (vezi toată discuția)
Incadrare absolventi - subventionarea locurilor de munca larisalaly larisalaly Buna ziua, Conform Legii nr. 76/2002 (+ Legea 250/2013 pentru modificarea şi completare) angajatorii pot beneficia de subventii in urma angajarii ... (vezi toată discuția)
Absolvent de studii de licenta fara sustinerea licentei se incadreaza in legea 76/2002 privind subventionarea pentru absolventi? alex_roty alex_roty Buna ziua ! Am o intrebare cu privire la art.80 din legea 76/2002 care se refera la subventionarea locurilor de munca si anume mai exact incadrarea ... (vezi toată discuția)