avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire salariala -credit ifn
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire salariala -credit ifn

O angajata a societatii noastre are inregistrate debite la plata ratelor catre SC COFIDIS IFN SA.
Ni s-a trimis o adresa prin care ni se solicita poprirea asupra veniturilor sale salariale. Am solicitat învestirea cu formula executorie a contractului de credit dar ni s-a raspuns ca in conformitate cu dispozitiile L 93/2009, art. 52(alin.1): "Art. 52. -

(1) Contractele de credit incheiate de o institutie financiara nebancara, precum si garantiile reale si personale afectate garantarii creditului constituie titluri executorii.",
acest lucru nu este necesar.
Am dori sa stim daca este legal sa dam curs cererii de poprire in lipsa .învestirii cu formula executorie a contractului de credit.
Cel mai recent răspuns: mariusgsl , utilizator 19:51, 23 Iunie 2010
In momentul in care i-ati completat adev.de venit v-ati obligat ca in cazul in care nu isi achita ratele ii veti retine pe statul de plata?Daca nu ,nu va pot obliga.Eu de obicei cand completez astfel de adeverinte tai cu o linie toate conditiile cu care nu sunt de acord iar daca vor sa acorde imprumutul dupa aceea e problema lor.
chiar daca are titlu executoriu, va trebui sa obtina de la instanta incuviintarea executarii silite. daca hartia a venit de la respectiva firma, sunt de parere sa nu-i opriti
Am primit si un raspuns care citeaza: " Art. 374 indice1 COD PROCEDURA CIVILA:
Inscrisurile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu sunt puse in executare fara învestirea cu formula executorie".
Dar nu ni s-a raspuhs daca suntem obligati a da curs cererii de poprire in lipsa învestirii cu formula executorie.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
mariusgsl, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractele de credit au titlu executoriu??? mint_chocolate mint_chocolate Buna seara! V-as ruga sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: orice contract de credit incheiat cu un IFN constituie titlu executoriu, chiar si cele care ... (vezi toată discuția)
Firma recuperari creante. este legal ? adriana_25 adriana_25 In urma neplatii unor rate la o banca, o firma recuperari creante COFIDIS IFN S.A., ne-a solicitat noua, care suntem tert poprit in acest caz, sa oprim o ... (vezi toată discuția)
Poprire arinaioana arinaioana Buna ziua, Am un imprumut facut la un CAR al pensionarilor. S-a infiintat poprire pe pensia girantilor fara a exista un titlu executoriu investit cu formula ... (vezi toată discuția)