avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire
Discuție deschisă în Executare silită

poprire

Buna ziua,
Am un imprumut facut la un CAR al pensionarilor. S-a infiintat poprire pe pensia girantilor fara a exista un titlu executoriu investit cu formula executorie, ci doar o adresa din partea CAR-ului.Este corect? sau pot face contestatie.
Astept un raspuns urgent.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:14, 19 Noiembrie 2012
Verificati daca documentul de acordare credit de catre CAR nu contine prevederea,ca reprezinta titlu executoriu
In principiu contractele de creditare au caracter de titlu executoriu. Conform art. 374 indice 1 Cod procedura civila inscrisurile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu sunt puse in executare fara investirea cu formula executorie.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
Nu se specifica acest lucru. Intr-un singur loc este prevazut acest termen in contextul urmator: ................"si sa suport comisionul perceput de Casa de pensii, pentru efectuarea opririi sau in caz ca Titlul excutor va fi valorificat prin justitie sa suport cheltuielile de judecata, pe care le stabileste".
Mentionez faptul ca in contractul de imprumut nu este specificata data de la care trebuiesc achitate ratele, ci doar numarul acestora.
In aliniatul 3 din Art. III - DISPOZITII FINALE, este specificat ca "In caz de neplata la timp a ratelor sau alor dartorii fata de CAR .... sumele datorate vor fi retinute din cotizatia DEBITORULUI".
Pe cererea de imprmut este specificat (in cadrul chitantei prin care am primit imprumutul) ca "ma oblig a o plati in 16 rete lunare a cate ..... lei consecutive, incepand din luna VII - X 2013."
Astept raspuns urgent,
Multumesc
Conform art. 52 alin. 1 din legea nr. 93/2009 privind institutiile financiare nebancare, contractele de credit incheiate de o I.F.N. constituie titluri executori (C.A.R. este o I.F.N.).
Conform temeiului legal pe care vi l-am indicat anterior, nu este necesara investirea cu formula executorie pentru punerea in executare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de imprumut prin c.a.r. anghelescuionut anghelescuionut Buna ziua! pentru a recupera o suma de bani de la cineva ce a imprumuta in baza unui contract de imprumut o suma din C.A.R, este nevoie sa se apeleze la un ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala -credit ifn mariusgsl mariusgsl O angajata a societatii noastre are inregistrate debite la plata ratelor catre SC COFIDIS IFN SA. Ni s-a trimis o adresa prin care ni se solicita ... (vezi toată discuția)
Pot plati acum o somatie de plata pronuntata de o instanta in 2006? relurock relurock Rog un raspuns in urmatoarea speta: In 2005 am luat un produs in rate. Am platit 5 rate ramanand dator cu 7 rate. In 2006 la adresa mea soseste o somatie de ... (vezi toată discuția)