avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de inchiriere, perioada mare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de inchiriere, perioada mare

Buna ziua

In calitate de SC as dori sa inchiriez un spatiu pentru a deschide un bar. Dar problema e ca spatiul respectiv are nevoie de multe amenajari.
Intrebarea ar fi cum m-as putea proteja ca in viitor proprietarul sa nu renunte la contract sau in caz ca va vinde?
Care este ofical perioada maxima pentru care se poate incheia contractul si ce clauze ar trebui sa contina? Se poate pastra acelasi pret de toata durata contractului?
Va rog daca aveti idei sau sfaturi in acest sens.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:27, 21 Iunie 2010
Trebuie sa fie de acord proprietarul sa inchiriati pe o perioada mare de timp.
De regula se inchiriaza pe 1 an, pt ca proprietarul sa poata majora chiria in functie de inflatie,de curs euro.
Proprietarii sau invatat in ultimii ani ca , chiriasul sa faca imbunatatiri pe cheltuiala lui,fara sa scada contravaloarea lor din chirie.
Acum cu criza poate reusiti sa negociati altfel ,sa va scada ceve din chirie daca nu toata suma .E bine sa va faca contractul un avocat
Ideal ar fi sa recuperati valoarea investitiei din chirie.
Faceti fotografii inainte si dupa imbunatatire si treceti la clauze ceea ce conveniti de comun acord. Negociati .
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
ContSters109653, utilizator
conform codului civil, "contractul este legea partilor". pune-ti clauze contractuale de natura sa va protejeze investitia, si nu veti avea probleme. eventual, apelati la un avocat/consultant sa vi-l redacteze, si incheiati-l la notarul public. :)
pentru a putea evita aceste mici neintelegeri cel mai indicat este sa va redacteze cineva de specialitate acest contract.
puteti stipula in contract o clauza degenul ca investitiile facute se scad din chirie, sau ca se restituie contravaloarea acestora etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comercial rcapretieftin rcapretieftin Srl doresc sa inchiriez pe durata de 5 ani un spatiu comercial. Proprietarul il inchiriaza,insa el doreste si sa-l vanda. Daca eu inchiriez spatiul,si ... (vezi toată discuția)
Contract solid inchiriere spatiu comercial grandanat grandanat Detin un spatiu comertial (ca persoana juridica) si am gasit un chirias pentru el. Vrea sa faca in bar. Asta presupune o serie de investitii destul de ... (vezi toată discuția)
Contract de ichiriere spatiu camiha camiha O societate comerciala vrea sa inchirieze un spatiu -hala- pentru o anumita destinatie. Problema mea abia incepe: se vor face investitii mari pentru amenajare ... (vezi toată discuția)