avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocati pt copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocati pt copii

avem un baietel de 14 luni nascut in italia si rezident in italia.am facut cerere pt alocatie in romania dar ne-a fost refuzata cu motivul ca trebuie sa primim alocatie in italia.taatl lui primeste pe flturasul de salarizare 28 euro.am vrea sa stim daca aceea este alocati?daca nu ne puteti indruma unde trebuie sa mergem pt a obtine alocatie.multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:48, 22 Iunie 2010
Pentru obtinerea alocatiei in Romania, copilul trebuie sa aibe domiciliul declarat in tara. Acest lucru se face prin transcrierea certificatului de nastere italian la primaria (biroul de stare civila) localitatii de domiciliu a dvs. in Romania. Dupa aceasta etapa puteti depune cererea pentru primirea alocatiei la autoritatea locala competenta.
Avand, insa, domiciliul si rezidenta in Italia, atat dvs. fiul si sotul, e normal ca statul Italian sa va acorde aceasta alocatie. Adresati-va institutiei (primaria/comune) din localitatea unde locuiti iar in ceea ce priveste suma de 28 euro (pentru a afla ce reprezinta), sotul dvs. poate cere lamuriri la angajator.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat grecesc in romania cheran_z cheran_z am nascut un copil in grecia are certificat grecesc as vrea sa stiu unde il pot transcrie in romania si ce acte imi trebuie si cat costa pt ca vreau sa ai fac ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii in italia andreea-emilia andreea-emilia va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri.am 2 copii iar sotul munceste in italia, de anul trecut din aprilie eu si copii suntem in romania, am ... (vezi toată discuția)
Familie AnnamariaValean AnnamariaValean Am un baietel de 8 ani pe care l-am nascut in Italia.Am muncit cu contract 4 ani si jumatate, dar cu doi ani in urma am venit in Romania. Sunt in curs de ... (vezi toată discuția)