avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... registrul operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

registrul operatorilor intracomunitari

Aveti noutati in legatura cu inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari?
Au aparut ordonanta guvernamentala si normele de aplicare?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ancado , utilizator 13:51, 6 Iulie 2010
OUG 54/23.06.2010 publicata in MO 421/23.06.2010.
S-a aminat pentru 1 august 2010
Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Denumirea articolului 158^1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Baza de date privind operatiunile intracomunitare"

2. Dupa articolul 158^1 se introduce un nou articol, articolul 158^2, cu urmatorul cuprins:
"Registrul operatorilor intracomunitari - Art. 158^2
(1) Incepand cu data de 1 august 2010, se infiinteaza si se organizeaza in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Registrul operatorilor intracomunitari care cuprinde toate persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile care efectueaza operatiuni intracomunitare, respectiv:
a) livrari intracomunitare de bunuri care au locul in Romania potrivit art. 132 alin. (1) lit. a) si care sunt scutite de taxa in conditiile prevazute la art. 143 alin. (2) lit. a) si d);
b) livrari ulterioare de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare prevazute la art. 132^1 alin. (5), efectuate in statul membru de sosire a bunurilor si care se declara drept livrari intracomunitare cu cod T in Romania;
c) prestari de servicii intracomunitare, respectiv servicii pentru care se aplica prevederile art. 133 alin. (2), efectuate de persoane impozabile stabilite in Romania in beneficiul unor persoane impozabile nestabilite in Romania, dar stabilite in Comunitate, altele decat cele scutite de TVA in statul membru in care acestea sunt impozabile;
d) achizitii intracomunitare de bunuri taxabile care au locul in Romania potrivit prevederilor art. 132^1;
e) achizitii intracomunitare de servicii, respectiv cele pentru care se aplica prevederile art. 133 alin. (2), efectuate in beneficiul unor persoane impozabile stabilite in Romania, inclusiv persoane juridice neimpozabile inregistrate in scopuri de TVA potrivit art. 153 sau 153^1, de catre persoane impozabile nestabilite in Romania, dar stabilite in Comunitate, si pentru care beneficiarul are obligatia platii Taxei potrivit art. 150 alin. (2).
Sa inteleg ca pentru inscrierea in acest registru, in cazul unui SRL din Romania cu doi asociati romani, dintre care unul este administrator, am nevoie de urmatoarele acte?:

- cerere tip;
- cazierele judiciare ale celor doi asociati;

In afara de acestea mai am nevoe si de altceva?

Am vazut ca pe [ link extern ] .

In cazul de mai sus mai trebuie acest din urma cerificatd e cazier?
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
ContSters61319, utilizator
Trebuie sa solicitam si cazierul judiciar al asociatilor nerezidenti ?
da

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari ? elizabeth74 elizabeth74 Buna Ziua ! Nu sunt platitor de TVA , dar fac livrari intracomunitare , si eu trebiue sa ma inscriu în Registrul operatorilor intracomunitari? Multumesc . (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari roxanag roxanag Buna ziua, Noua gaselnita ANAF-REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI- -ce documnete avem nevoie? -unde se depun? - a depus cineva ? (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari b_mihaela b_mihaela Buna ziua. Prestatorii de servicii lohn(confectii) trebuie sa se inregistreze in reg.op.intracomunintari(materialele vin din anglia,se asambleaza in Romania ... (vezi toată discuția)