avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul parintilor cu copii majori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul parintilor cu copii majori

Tatal meu vrea sa divorteze. Eu am 26 de ani si sunt casatorita, iar fratele meu are 30 de ani, este casatorit si are si un copil. Cu totii stam in casa parintilor mei. 7 persoane in 3 camere. Daca tata intenteaza divort instanta va tine cont de noi sau nu existam in privinta lor la partaj? Mentionez ca m-am apucat acum o luna de cautarea unei case pt programul Prima Casa, inainte sa ia tata aceasta hotarare, iar in urma cu o saptamana am fost data afara de la locul de munca, asadar in urmatoarele 3-4 luni nu voi putea depune dosar pt casa. Astept un raspuns urgent!

Cu stima,
Cristina
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:48, 22 Iunie 2010
legal, copiii minori sau majori nu conteaza ( nu sunt luati in calcul) in procesul de partaj. bunurile sunt comune ale sotilor la care copiii deocamdata, nu au drept.
mama poate cere atribuirea apartamentului, cu plata sulta catre fostul sot.
daca bunul e propriu al tatalui dvs, mama va primi sulta pt investitiile facute in timpul casatoriei.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
gi-jane2, moderator
buna ziua .
partajul nu este obligatoriu a se dezbate concomitent actiunii de divort. actiunea de partaj este imprescriptibila iar instanta de judecata poate fi sesizata oricand cu o astfel de actiune.
cu alte cuvinte, chiar daca parintii divorteaza acum nu este neaparat necesar a se realiza totodata si partajul. decat daca dansii doresc a proceda astfel.
dvs. descendentii nu aveti calitate procesuala in aceste procese.
daca imobilul se va atribui unuia dintre parinti, iar acesta nu va mai dori sa va lase sa locuiti in acel imobil, va trebui sa va mutati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ttincuta ttincuta Parintii mei au divortat in urma partajului mama a dobindit un apartament care l-a trecut pe numele meu iar tata a dobindit un apartament si o casa mostenire ... (vezi toată discuția)
Partaj ioan grigore ripa ioan grigore ripa Tatal decedat din 1996...mama in viata.Cei doi au dobindit impreuna un apartament in care au trait impreuna cu cei 4 copii.Mama divorteaza..iar apartamentul ... (vezi toată discuția)
Divort tatiana campeanu tatiana campeanu as dori sa-mi rasp la urmatoare ploblema,tata vrea sa divorteze de mama din motiv ca bea si el nu mai suporta calvaru asta,insa ea zice ca fara semnatura ei el ... (vezi toată discuția)