avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea copilului din tara fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea copilului din tara fara acordul tatalui

Ma numesc Bota Radu si am o problema:
Fosta mea sotie in urma cu 3 ani mi-a scos fiul din tara fara acordul si stirea mea.
Prin fostul ei sot am luat legatura cu fiul cel mare,care nu e al meu,si asa am reusit sa il gasesc pe copilul meu.El se bucura enorm de mult ca l-am gasit dupa 3 ani in care nu am stiut nimica unul de altul si vrea sa vina inapoi in Romania,fiind in Germania acum.Ea s-a recasatorit cu altul si acest individ ii aplica batai repetate de care copilul s-a saturat si vrea din rasputeri sa stea cu mine.
Va rog spunetimi ce as putea sa fac sa il aduc la mine.?
Mentionez ca copilul meu are 11 ani si dupa cum stiu eu dupa legile romane are dreptul sa decida singur cu ce parinte vrea sa steie.Insa in actele de divort a fost incredintat ei .

va multumesc
bota radu a scris:

D-le DanDaniel mai mentionez ca fiul meu o cunoaste pe sotia mea,actuala de 7 ani,si se inteleg foarte bine.
....
Chiar acum cateva zile pe Messenger o ruga pe sotia mea sa il ieie de la mama lui caci s-o saturat acolo si o complimenta spunandui ca e cea ma frumoasa femeie din lume si cat o iubeste.
Eu spun ca daca ii era bine alaturi de mama lui nu spunea aceste cuvinte.

Inteleg. Pastrati aceste dovezi pentru s-ar putea sa va foloseasca candva.
Si asa cum ati fost sfatuit, contactati un avocat si incepeti o procedura de reincredintare a minorului. In plus, este ilegal ca fosta sotie sa nu va lase sa vorbiti cu minorul. Puteti face o plangere si in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor - parasire tara vidicang vidicang Sunt divortat de 5 ani si am un copil cu fosta .... actual sunt recasatorit si mai am un copil , si dorim sa emigram in Canada, fosta sotie doreste sa il duc ... (vezi toată discuția)
Procura pentru copil plecat in strainatate cristi_iuli cristi_iuli Buna ziua Supun atentiei urmatoarea sitatie. Sunt divortat din anul 2010 si am un copil. In urma divortului copilul a fost incredintat spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor nicky79 nicky79 In urma casatoriei au rezultat doua fete. Dupa divort, in anul 2000, una din fete a fost incredintata mamei iar una tatalui. Dupa 4 ani mama a deschis actiune ... (vezi toată discuția)