avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe?

este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ca avocatii inculpatilor au facut recurs si au depus diverse cereri de eliberare..dosarul nu a mai ajuns la el!nu a pus nici macar o proba,nu a modificat nimic si totusi la trbunal i s-a acceptat prelungirea
prelungirea arestarii preventive,....., regula este ca procurorul de caz nu trimite intreg dosarul de urmarire penala in fata instantei de judecata, cu propunere de prelungire, de aceea mi-e greu sa cred ca procurorul a motivat prin aceea ca nu a avut timp ori ocazia sa studieze/cerceteze, este inadmisibil, cu siguranta nu acestea au fost concluziile.
In principal, in faza de urmarire penala se invoca de parchet ca este in interesul urmaririi penale prelungirea mandatului.
S-a creat o practica deoarece cei mai multi inculpati nu aveau avocati alesi, iar altii ii angajau dupa cat de putin se putea plati.Fenomenul jurisdictional creat este normal.
Cat priveste faza de judecata discutiile sunt altele...
Adica dupa ce se finalizeaza faza de urmarire penala...

avocat Claudiu Lascoschi
maestre zau ca nu stiu la ce va referiti, desi nu se poate invoca lipsa apararii prin prizma lipsei unui avocat ales, jurisprudenta ..... este in acest sens, cu privire la concluziile parchetului, pot fi mai multe situati si anume subzista ori sunt descoperite alte probe ce au dept tinta intrunirea 143 si 148 cpp, marea dezamagire probabil consta in faptul ca probele sunt confundate cu indiciile care si ele in opinia multora sunt sinonime cu presupunerile, de aceea spunem noi ca orice astfel de masura se ia in baza unor probe, legal vorbind.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
ContSters112731, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva floare-albastra floare-albastra inftactiune: luare de mita durata arest preventiv: 24 h + 29 zile + 60 zile intrebare: pe 10 sept. expira si cele 60 zile, se mai prelungeste mandatul de ... (vezi toată discuția)
Eliberare dupa expirarea manadatului de arestare preventiva mezgageza mezgageza un prieten a fost arestat preventiv 30 de zile pt conducere cu alcool,fatra permis si parasirea locului accidentului....ce putem sa asteptam dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva 29 zile utilizator900 utilizator900 arestarea preventiva se va prelungi cu alte 29 de zile in cazul in care inculpatul isi recunoaste invinuirile? sau se va da hotarare definitiva? (vezi toată discuția)