avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... culpa exclusiva a sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

culpa exclusiva a sotului

Am divortat, avem sentinta...urmeaza si partajul...

Divortul s-a produs din culpa exclusiva a fostului sot: Adica, plecat de acasa, relatie extraconjugala, apoi un alt copil, desi acasa avea 2 copii mici...

Acest fapt ma ajuta intr-o oarcecare masura la partaj?
Sper din tot sufletul ca da!

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 18:01, 22 Iunie 2010
Culpa sotului nu va ajuta cu absolut nimic la partaj, insa incredintarea minorilor da, acest din urma aspect avand importanta in situatia partajarii unui imobil si atribuirii lui in natura dvs.;)
Din pacate nu, intr-un proces de partaj se pun in discutie pe baza de probe bunurile comune ale fostilor soti.
Deci trebuie sa probati cu documente si martori ca ati contribuit in mai mare masura la achizitionarea bunurilor comune sau ati ati marit patrimoniul comun prin vanzarea unui unui bun propriu(subrogatie).
Da, poate sa va ajute.
In primul rand va poate ajuta sa obtineti locuinta comuna, daca vi
s-au incredintat dvs copii spre crestere si educare.
In al doile rand va poate ajuta la obtinerea unei contributii
mai mari la dobandirea bunurilor comune.
Culpa fostului dvs sot constatata ca motiv al desfacerii casatoriei, NU are nicio legatura cu dreptul de coproprietate asupra imobilului ce a constituit domiciliul comun.
Faptul ca vi s-au incredintat copii spre crestere si educare va poate ajuta in situatia in care solicitati sa vi se atribuie imobilul.
In cadrul procesului de partaj se va discuta cotele de contributie al fiecaruia dintre fostii soti la dobandirea bunului, valoarea de circulatie a bunului, posibilitatile de partaj in natura, atribuirea care unul sau altul dintre soti, cuantumul sultei datorate celui caruia nu i s-a acordat bunul.
Av. Mihai Vaduva
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
Mihai Vaduva, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma poate sfatui Danyta Danyta buna am 25 de ani si 2 copii sant casatorita de 8 ani si de 2 luni sotul meu a plecat de acasa cu o femeie cred a sunat de vro cateva ori in timpul acesta ce ... (vezi toată discuția)
Partaj norocel_bab norocel_bab In partajarea unui apartament faptul ca unuia dintre parinti i s-a incredintat minorul spre crestere si educare poate cere o cota mai mare din locuinta?Dar ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj Mugur1810 Mugur1810 Buna ziua, sotia mea vrea sa divorteze impotriva vointei mele. Aceasta casatorie are 13 ani si un copil in varsta de 12 ani. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa fie ... (vezi toată discuția)