avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cine ma poate sfatui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cine ma poate sfatui

buna am 25 de ani si 2 copii sant casatorita de 8 ani si de 2 luni sotul meu a plecat de acasa cu o femeie cred a sunat de vro cateva ori in timpul acesta ce sanse am sa raman cu custodia copiilor sa nu mai aiba nici un drept asupra lor ca ma tem cca o sa apara peste cativa ani si o sa lupte pantru ei mai avem si 2 apartamente unu bun comun si unu si lo trecut ca bun propriu fiind casatoriti ce parte din bunuri imi corespunde mie si copiilor ajutatima va rog
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:28, 14 Ianuarie 2010
Relatia maritala afectata nu are nicio relevanta asupra unui drept de vizita , decat in cazul in care interesul superior al copiilor e afectat de anume elemente :violenta , instabilitate emotionala , periculozitate si altele .
Divortul , pentru rapiditate , poate desface casatoria din culpa comuna , cu sau fara motivarea hotararii judecatoresti.

Bunurile dobandite de la data casatoriei , in genere , sunt supuse partajarii.
(nu are nicio relevanta partea contractanta cata vreme bunul e dobandit in timpul casatoriei si este comun )


Incredintarea copiilor minori , sumele de bani investite in vederea imbunatatirii bunului imobil, cota parte ce individualizeaza proprieatea devalmasa , profesia celor doi soti sunt considerente care conduc catre imparteala prin atribuire imobilelor.

Succes.
daca sunteti decisa , puteti solicita instantei de judecata desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului , solicitand si incredintarea minorilor .
instanta competenta este judecatoria din raza ultimului domiciliu comun al sotilor.
taxa de timbru este de 39 ron + tb judiciar+ onorariu avocatial , daca va veti angaja un aparator.
referitor la partaj, aceasta actiune se poate realiza separat sau concomitent actiunii de divort.
taxa de timbru este de 3% din valoarea masei partajabile.
bunul propriu nu poate forma obiectul actiunii de partaj, iar imobilul ce constituie comunitatea matrimoniala a sotilor se va atribui cel mai probabil unuia dintre soti, cu obligatia de a plati celuilalt sulta.
Este mult prea greu sa mai castige peste cativa ani custodia copiilor.Si acum daca va judecati cu el eu zic ca veti castiga.Aveti sanse foarte mari.

avocat Claudiu Lascoschi
De acord cu dna avocat Stoica,formulati actiune de desfacere a casatoriei si incredintarea minorilor,cu obligarea sotului la plata unei pensiii de pana la 1/3 din veniturile realizate(doi copii).
Actiunea trebuie dovedita cu acte,doi martori,ancheta sociala,cu privire la modul de crestere si educare a minorilor.
Dreptul unui parinte de a avea legaturi personale cu minorii nu poate fi luat sau ingradit atata timp cat nu exista o hotarare definitiva de decadere din drepturile parentale.
Partajul il puteti rezolva concomitent sau ulterior solutionarii divortului si urmeaza sa va dovediti actiunea cu acte,interogatoriu,martori si eventual expertize de evaluare a bunurilor de impartit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj Mugur1810 Mugur1810 Buna ziua, sotia mea vrea sa divorteze impotriva vointei mele. Aceasta casatorie are 13 ani si un copil in varsta de 12 ani. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa fie ... (vezi toată discuția)
Consultatii in cazuri de divort GEORGETA_TEBREAN GEORGETA_TEBREAN Buna seara.Sunt in situatie delicata in familie.As dori sa stiu ce se va intampla in cazul unui divort de sotul meu,ce presupune si ce consecinte are. ... (vezi toată discuția)
Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)