avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Explicare decizie luata de instanta privind lipsa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Explicare decizie luata de instanta privind lipsa calitatii procesuale pasive

Sper ca am postat in locul potrivit , iar daca nu am postat unde trebuie , rog un moderator sa mute acest topic in locul cuvenit .

As dori sa stiu si eu , ce inseamna de fapt decizia urmatoare luata de instanta :

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată din oficiu. Respinge cererea reclamantei . Respins fond

Dupa parerea mea , asta inseamna ca reclamantei i-a fost respinsa cererea si dosarul a fost inchis , dar dupa opinia avocatei angajate de reclamanta , dosarul se judeca in continuare . :O

Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 19:40, 22 Iunie 2010
Terenul este tot al reclamantei , dar comisia locala si cea judeteana nu au trecut reclamanta in titlul de proprietate , cu toate ca in actele vecinilor acestia apar ca se invecineaza cu reclamanta dar reclamanta nu se invecineaza cu ea . :D

Titlul de proprietate a fost contestat si instanta a apreciat ca paratii au dreptul sa reconstituie dreptul de proprietate al reclamantei acolo unde doresc ei . :(

Mentionez ca in repetate randuri comisia locala a dorit sa despagubeasca reclamanta pentru acel teren , refuzand sa-i reconstituie dreptul de proprietate al terenului stapanit de reclamanta de peste 30 de ani , si de asta s-a si apelat la uzucapiune .

Motivul pentru care aceasta suprafata de teren nu a fost trecuta in titlu de proprietate se datoreaza faptului ca din suprafata totala a fost retinut un anumit procent atunci cand s-a reconstituit dreptul de proprietate in 1991 , iar acest procent a fost restituit proprietarilor , dar in acest caz nu a fost trecuta suprafata si in titlu de proprietate pentru ca primaria vrea sa intre in posesia acestui teren ( chiar daca nu are ce face cu el ) si sa despagubeasca reclamanta si pe toti cei care mai sunt in situatia asta ( unii au acceptat pana la urma ).

Toate astea se intampla din cauza faptului ca primaria vrea sa despagubeasca proprietarii si ca instanta a stabilit ca paratii ( comisia locala si judeteana ) , au dreptul sa reconstituie dreptul de proprietate unde vor si cand vor .

Reclamantei si altor persoane aflate in aceeasi situatie li s-au oferit si teren in alta parte ( peste 100 de kilometri distanta ) , numai terenul nu a fost dat , si de aceea reclamanta a apelat la uzucapiune , pentru ca poate proba folosirea neintrerupta a terenului in calitate de proprietar , indeplinind conditiile pentru uzucapiune .

Mentionez ca prima avocata angajata era pe mana cu primaria si ca reclamanta a refuzat sa angajeze un avocat care stia pe cineva din comisii si judecatorie , din simplul motiv ca nu i s-a parut normal sa aiba dreptate si sa plateasca un avocat care sa solicite pe langa onorariu si o atentie pentru acel cineva care o putea ajuta pe reclamanta .

Multumesc tuturor celor care au raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum arat in instanta care imi sunt vecinii ? leorot leorot Am un teren care se invecineaza pe o latura cu o gradina a numitului Popescu. Vecinul lui Popescu, adica Idiotescu, m-a dat pe mine in judecata precum ca as fi ... (vezi toată discuția)
Servitutea de trecere - cedo nicoleta_85 nicoleta_85 Cunoaste cineva decizii CEDO cu privire la [u]servitutea de trecere[/u]? sau spete in care sa se fi discutat si acest aspect? Multumesc (vezi toată discuția)