Unic asociat in SRL (cetatean strain) a pus-o pe contabila administrator; nu stiu limitele mandatului. Contabila se pare ca actioneaza in numele lui si se comporta ea ca unic actionar. Respectivul vrea sa o verifice si/sau daca este cazul sa ii revoce mandatul.
1. Cum o poate verifica? Poate cere un audit si sa cheme un alt contabil (expert cont.) din afara firmei care sa verifice tot ce face si a facut actuala contabila?
2. Daca doreste revocarea mandatului.. este suficient sa faca o Decizie Asociat Unic, un act const actualizat si publicarea la Reg Comertului?
Raspund laconic:
1 - da , poate dispune un audit si poate sa numeasca un auditor (expert contabil eventual) care sa verifice toata activitatea societatii.
2. Da , intocmai cum ati precizat dvs.
Succes
Nu stiu ce sa zic, nu stiu vreo incompatibilitate expresa in acest sens. Cred ca la S.A. ar fi clar o incompatibilitate. La SRL si administratorul ar putea sa tina contabilitatea, doar un expert contabil sa semneze bilanturile ii trebuie.
Ma rog, problema era de metode de verificare si eventual inlaturare de acolo
Asociat-unic
gazdatunde
Buna ziua!
Am o intrebare, un asociat-unic poate sa lucreze la firma, fara sa fie angajat?
De la ITM au zis ca tebuie sa fie angajat cu contact de munca!
Va ... (vezi toată discuția)
Preluare firma
Endelus
buna ziua, doresc sa preiau o firma infiintata acum 2 ani si sa devin actionar unic si administrator . firma a desfasurat activitate in aceasta perioada pe ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant
alina_cecar
Sunt expert contabil activ si actionar majoritar la o microintreprindere al carei cod CAEN nu are legatura cu activitatea de expertiza contabila. As putea ... (vezi toată discuția)