avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufructul viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufructul viager

Daca o persoana detine un drept de uzufruct viager asupra unei locuinte si de 5 ani de zile, practic de cand a dobandit acest drept nu a locuit niciodata in casa si nu a contribuit financiar la intretinere, mai are acest drept in continuare?
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 10:24, 23 Iunie 2010
Da. Dreptul de uzufruct viager se stinge prin decesul titularului sau prin renuntare la drept.
Multumesc.
Uzufructul viager este dreptul pe care il are o persoana, numita uzufructuar, de a se folosi de un bun si de a-i culege fructele pe timpul vietii sale, dreptul de dispozitie asupra lucrului revenind nudului proprietar.
Prin urmare acest drept se stinge doar prin decesul titularului sau prin renuntarea la acest drept.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator

[ link extern ]
Fata de raspunsurile primite mai sus mai precizez ca uzufructul se stinge si daca titularul nu uzeaza de acest drept pe o perioada de 30 de ani(art. 557 alin.2 c.civ .)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,taxe edy77 edy77 ce drept am asupra unui imobil mostenit, din care eu detin 50% , celalalt proprietar detine celalalt 50% si intregul imobil este este cu uzufruct viajer ... (vezi toată discuția)
As vrea sa adresez niste intrebari Alyn007 Alyn007 1.Ce inseamna - nuda proprietate 2.Ce inseamna - uzufructu viager Tatal meu primeste - (nuda proprietate) Bunica primeste - (uzufructu viager) Poate ... (vezi toată discuția)