avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca in vechile carti funciare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca in vechile carti funciare

Am o ipoteca inscrisa in anul 1968 intr-o CF veche. Creditorul, persoana fizica nu mai poate fi gasit. Cum pot radia aceasta ipoteca, cat mai repede?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:09, 23 Iunie 2010
perimarea intervine indiferent daca e inscrisa ipoteca in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni sau daca e in cartea funciara inscrisa.. e o garantie pentru o creanta ce se sterge prin plata sau in caz de neplata se prescrie dupa 3 ani de la scadenta.. ori aici au trecut 42 ani
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
Petre Enache, Avocat
ok...trebuie promovata o actiune in rectificare de cf pe motiv ca dreptul de ipoteca nu mai are obiect deoarece creanta s-a stins...insa actiunea in rectificare are caracter accesoriu fata de actiunea principala care sa constate prescrierea creantei de plata a restului de pret insa stingerea raportului juridic trebuie dovedita raportat la vanzator-cumparator initial care vor trebui introdusi in proces altfel nu vad cum poti dovedi prescriptia sau de ce nu ,plata creantei pentru ca nu stim daca restul de pret a fost sau nu achitat...deci, cheia e in dovedirea platii restului de pret sau in dovedirea prescriptiei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament sub ipoteca Tommy D Tommy D Salutari la toata lumea! Am cumparat o masina in 1998 si am garantat cu apartamentul. Acte peste acte si binenteles ca apartamentul a fost pus sub ipoteca. ... (vezi toată discuția)
Cum credeti ca este mai corect? DanyD DanyD Am un titlul executoriu neexecutat in termenul de prescriptie de 3 ani. Dorind sa constat pe cale judecatoreasca faptul ca a intervenit prescriptia dreptului ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita Catherina Catherina Buna ziua , am castigat in instanta un proces cu banca .Adica mai exact un contract de credit cu ipoteca s-a constatat ca s-a prescris si in acelasi timp ... (vezi toată discuția)